Далас: Тиафо отвя екзекутора на Надал в Мелбърн за само 58 минути на корта

от в 04:30 на 09.02.2023
Мартин Петков

Франсис Тиафо стартира по блестящ начин тазгодишната тенис кампания, след като беше част от представителния тим на родината си за новосформираната отборна надпревара United Cup, където изигра ключова роля за триумфа с титлата, печелейки всичките си пет срещи. Американецът впоследствие се отправи към Мелбърн, където инкасира поражение в третия кръг на Аустрелиън Оупън от бъдещия полуфиналист Карен Хачанов, но това изглежда вече далеч зад гърба на "Големия Фо", който през днешния ден се завърна обратно на победния път.

Световният номер 14 откри кампанията си на домашната си надпревара в Далас с наглед рутинен успех за само 58 минути на корта над сънародника си Макензи Макдоналд, който се прочу като екзекутора на Рафаел Надал по време на Откритото първенство на Австралия - 6:1 6:3. За полуфиналиста от US Open във втория кръг предстои да срещне друг негов сънародник в лицето на Джей-Джей Уулф, който на старта на годината намери място във втората седмица на Аустрелиън Оупън.

Тиафо имаше свръхзвуково начало на двубоя, след като отлично предугади сервиса на противника в дебютните минути за срещата и благодарение на клиничността си в офанзивен план, излезе напред с пробив аванс. Постепенно с течение на времето световният номер 59 достигна до възможност да заличи пасива си, ала по-високоранкираният американец остана хладнокръвен в своите действия, като отрази брейкбол, за да дублира броени минути по-късно преднината си в резултата и записа откриващия сет срещу името си.

Стартът на втората част беше възможно най-добрият за "Големия Фо", който доминираше при размените от основната линия и до голяма степен обезкуражи Макдоналд, поздравявайки се с ранен пробив. Оттам до края на срещата своеобразно на корта имаше само един тенисист, като това беше Тиафо, при което световният номер 14 нито за секунда не допусна колебания в представянето си и посредством втори брейк затвори мача още в съперниковото подаване.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Далас: Тиафо отвя екзекутора на Надал в Мелбърн за само 58 минути на корта Мартин Петков
Теми:  
atp | далас | макензи макдоналд | франсис тиафо

Коментари





Следвайте ни в Facebook