Даниел Валверду: Проблемът на играчите не е в строгата карантина

от в 15:45 на 23.01.2021
Тея Кръстева

Настоящият треньор на трикратния шампион от Големия шлем Стан Вавринка - Даниел Валверду, също коментира стриктните правила и проблемите, оформили се преди старта на първия Шлем за годината.

Този сезон тенисистите тренират в своите стаи преди началото на Australian Open 2021. Те се намират в така наречения „балон" и обстановката е по-различна в сравнение с минали години. Наскоро Валверду също изказа своето мнение по отношение на условията, поставени на спортистите, които се намират в изолация.

„Знам, че тенисистите не се оплакват от строгата карантина. Проблемът е в това, че всички са дошли до Австралия като спортисти, които ще се състезават в една от най-големите надпревари в света. И тяхната работа е да са подготвени за нея. Аз мисля, че те са просто разочаровани от факта, че нямат възможността да го направят.

Прекарвайки 14 дена в стаята си, тяхното право да се подготвят им бива отнето, така че мога да разбера защо това е толкова разочароващо за тях и защо се появяват негативни коментари относно цялата ситуация. Неприятно е просто да стоиш в хотелската си стая и да се тестваш, но това са решили Австралийските власти, защото са сметнали, че така е най-безопасно за всички ни. Ние просто трябва да го приемем.“ - добави още венецуелецът.

Даниел Валвелду е бил треньор на едни от големите имена в тениса като Анди Мъри, Томаш Бедрих, Хуан Мартин дел Потро и разбира се - Григор Димитров.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Даниел Валверду: Проблемът на играчите не е в строгата карантина Тея Кръстева
Теми:  
дани валверду

Коментари





Следвайте ни в Facebook