Дария Касаткина се поздрави с титлата на Phillip Island Trophy!

от в 12:45 на 19.02.2021
Калоян Соколов

Погледите на всички тенис фенове в момента са вперени към Откритото първенство на Австралия, но паралелно през последната седмица се провеждаше и четвъртата подред WTA надпревара в Мелбърн, а именно Phillip Island Trophy. Тя бе специално направена за тенисистките, които отпаднаха в началните кръгове на Аустрелиън Оупън и до нейния финал достигнаха Дария Касаткина и Мари Бузкова.

Рускинята проби своята съперничка още на старта, но Бузкова играеше далеч по-агресивно и постоянно поставяше опонентката си под натиск. Касаткина пък просто държеше топката в игра чрез високи топки, които ставаха лесна плячка за поставената под номер 13 и много скоро тя получи аванс в сетовете.

Извендъж обаче чехкинята започна да крампира сериозно, тъй като вчера беше играла над 3 часа в полуфиналния си сблъсък с Бианка Андрееску, а това изцяло обърна хода на мача и бившата членка на топ 10 просто се стремеше да удължава разиграванията, докато нейната опонентка остане без сили да продължи да гони топката.

Тази стратегия сработи изцяло за Касаткина и тя спечели с лекота следващите две части, с което се поздрави със спечелването на трета титла в своята кариера и по този начин ще съумее отново да се завърне в първите 75 на световната ранглиста.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дария Касаткина се поздрави с титлата на Phillip Island Trophy! Калоян Соколов
Теми:  
wta | дария касаткина | мари бузкова

Коментари





Следвайте ни в Facebook