Давид Налбандиян за Голямата тройка: Те не са супергерои и всеки може да ги победи

от в 16:35 на 26.02.2021
Мирела Николова

Тазгодишният Аустрелиън Оупън бе 15-ият от последните 16 турнира от Шлема, спечелени от представител на Голямата тройка. Единственият "мейджър" трофей, който не е отишъл във витрината на някого измежду Федерер, Надал и Джокович от 2016 г. насам, е този от миналогодишното издание на Откритото първенство на САЩ, когато Доминик Тийм вдигна първата си титла от четирите най-престижни тенис надпревари. През тази година Даниил Медведев изглеждаше най-близо до прекратяването на хегемонията на Тримата големи, тъй като излезе във финалния двубой в Мелбърн, намиращ се в серия от 20 поредни спечелени мача, 12 от които бяха постигнати над тенисисти от топ 10. Макар мнозина да предричаха евентуален успех на руснака, то Джокович показа, че няма никакво намерение да се предава пред настъпващото младо поколение.

Аржентинецът Давид Налбандян, който е финалист на Уимбълдън от 2002 г. и е постигал победи над Федерер, Надал и Джокович в три поредни мача, за да спечели Мастърс-а в Мадрид през 2007 г., смята, че Голямата тройка не са супергерои, както всички ги описват, и могат да бъдат победени от всеки. Според него ключът към успеха на по-младите играчи се крие във вярата им в самите тях, че могат да свалят Тримата големи от трона.

За уебсайта на ATP Налбандиян отбеляза, че походът на Медведев на Финалите на ATP през ноември, по време на който той победи и Джокович, и Надал, беше доказателство, че всичко е възможно.

"Това показа, че всеки може да ги победи", каза бившият номер 3 в света. "Несъмнено са невероятни играчи, но не са супергерои. За да постигне успех, младото поколение трябва да вярва в собствените си възможности."

"Много от тенисистите в момента чакат отказването на Роджър, Рафа и Новак, вместо да опитат да започнат да ги побеждават. Още преди да се оттегля от професионалния тенис, през 2013 г. очаквах да прекратят кариерите си, но те все още са на корта и властват на големите турнири. Не е за вярване начинът, по който се адаптират към новите състезатели, които навлизат в спорта, и как въпреки напредването на възрастта продължават да се представят на най-високо ниво, да са изцяло фокусирани върху тениса и да бъдат все толкова жадни за успехи. Те са единствените, които могат да постигат такива впечатляващи резултати. Никой друг няма да повтори това, което са направили те. Никой", завърши аржентинецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Давид Налбандиян за Голямата тройка: Те не са супергерои и всеки може да ги победи Мирела Николова
Теми:  
голямата тройка | давид налбандян | новак джокович | рафаел надал | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook