Давиденко: Ще бъда много изненадан, ако Федерер достигне до 1/2-финалите в Мелбърн

от в 08:37 на 21.11.2020
Калоян Пламенов

Бившата руска тенис звезда Николай Давиденко коментира паричните награди на турнирите, както и формата на Роджър Федерер.

Известно е, че последният се възстановява от операция на коляното и на практика не е играл отдавна, но се очаква да се завърне в тура за началото на 2021 година.

"Според мен няма значение какъв е наградният фонд на даден турнир, ако спечелиш например 250 точки, те ти помагат да се изкачиш нагоре в ранглистата", коментира Давиденко.

"И ако си високо в ранглистата, тогава си поставен в турнирите от "Големия шлем", както и на всички "Мастърс" турнири, а там вече парите са наистина много големи".

"Мисля, че въпреки всичко трябва да се играят и по-малки турнири. Точно в момента мотивацията на играчите не трябва да бъде в парите".

"Федерер? Трябва да му отдадем голяма почит, разбира се. Той прави всичко толкова добре от много години насам. Вече е на 39 години и все още е доста добър за тази възраст".

"На тези години обаче не можеш да се възстановяваш толкова бързо, колкото един млад тенисист. И наистина не знам как ще играе той, когато се завърне на корта след възстановяването си от операцията".

"Ще ми бъде много интересно как ще се представи на Откритото първенство на Австралия. Ще бъда много изненадан, ако успее да достигне до 1/2-финалите в Мелбърн". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Давиденко: Ще бъда много изненадан, ако Федерер достигне до 1/2-финалите в Мелбърн Калоян Пламенов
Теми:  
николай давиденко | роджър федерер

Коментари





Следвайте ни в Facebook