Де Минор бе безпощаден срещу Бруксби и триумфира с титлата в Атланта!

от в 01:41 на 01.08.2022
Мартин Петков

Алекс де Минор поддържа константност в представянето си от началото на годината, като умело брани позициите си в топ 30 на световната ранглиста. Австралиецът за пореден сезон показа уменията си върху тревата, като игра полуфинал в Ийстърн и осминафинал на Уимбълдън, преди да се отдаде на почивка в очакване на американското турне, за което направи съвместна тренировка с първата ни ракета Григор Димитров. В начална дестинация за световния номер 30 в САЩ се превърна надпреварата в Атланта, където при последното си участие през 2019-а година завоюва титлата, и сега бе устремен към това да повтори постижението си в щата Джорджия, като достигна мача за отличието, в който срещна една от надеждите на домакините в лицето на 21-годишния Дженсън Бруксби.

Австралиецът получи отлична възможност по време на сблъсъка да демонстрира потенциала си на твърди кортове, като неизменно имаше надмощие в хода на целия двубой при размените на високо темпо от основната линия, където по принцип е силата на американеца, и закономерно триумфира със своята шеста АТР титла след успех в последователни сетове с 6:3 6:3, записвайки осма поредна победа на турнира в Атланта.

Първите минути на двубоя отминаха без фойерверки, ала скоро след това домакинският представител получи серия от удобни топки от съперника, които завърши със завидно самочувствие, и си осигури два брейкбола, но до нещо повече не се стигна. Последваха бързи геймове за подавачите, преди бившият шампион да покаже на какво е способен при размените от основната линия, като неколкократно остави американеца в безпомощна позиция и мигновено оползтвори възможността си за пробив, който затвърди и поведе убедително - 5:2. Де Минор не срещна особена съпротива от съперника в идните си моменти на сервис и напълно необезпокояван записа откриващия сет на сметката си.

Грешките за Бруксби далеч не приключиха с края на първата част, като и началният му удар не функционираше по искания от него начин, поради което изостана с пробив пасив на старта на втория сет. Австралиецът от своя страна в последвалото си подаване върна жеста на по-младия си колега и на свой сред изпрати гейм изпълнен с неточности, за да станем свидетели на рибрейк и възстановяване на паритета. Неусетно под скоростните разигравания се достигна втората половина от сета, когато прочутият седми гейм се превърна в повратната точка на сблъсъка, след като физическото състояние на световния номер 43 видимо се влоши, а бившият победител от състезанието не чакаше втора покана и реализира ключов пробив по пътя към трофея в щата Джорджия. Де Минор впоследствие бе безпощаден срещу местния любимец и не му даваше нищо даром, след като предизвика поредната грешка в играта на противника, за да оползтвори шампионската си точка и да вдигне втора титла от турнира в Атланта, с което дава сериозна заявка за успех в американското турне.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Де Минор бе безпощаден срещу Бруксби и триумфира с титлата в Атланта! Мартин Петков
Теми:  
atp | алекс де минор | атланта | дженсън бруксби | следваща генерация

Коментари





Следвайте ни в Facebook