Де Минор избухна: Или аз не съм добър тенисист, или Джокович няма никаква контузия

от в 19:11 на 23.01.2023
Мирела Николова

През последните седмици една от най-обсъжданите теми в тенис пространството е контузията на Новак Джокович, който почувства дискомфорт в лявото си бедро още по време на турнира в Аделаида, а впоследствие на три пъти отмени тренировъчните си занимания преди началото на Аустрелиън Оупън. Сърбинът имаше критични моменти и в някои от двубоите си в Мелбърн, като в мача си срещу Енцо Куако от втория кръг дори трябваше да напусне корта, за да получи необходимата медицинска помощ.

По-рано днес бившият номер едно се класира за четвъртфиналната фаза на надпреварата, след като постигна разгромен успех на местния представител Алекс де Минор, отпускайки му едва 5 гейма в хода на цялата среща, която беше и първата в историята на тяхното съперничество. След края на сблъсъка Ноле определи днешния двубой като най-силния си от началото на годината, като също така подчерта, че не е почувствал болка в нито един момент. 

На пресконференцията си след срещата Де Минор бе видимо повлиян от поражението и не се изказа никак ласкаво за своя опонент, поставяйки под съмнение травмата на балканеца, а ето и какво точно каза световният №24:

"Вие ще ми кажете дали смятате, че Джокович е контузен", обърна се австралиецът към журналистите. "Мисля, че всички виждаме какво се случва. Мога да ви уверя, че намирайки се от другата страна на мрежата, имах впечатлението, че той се движи перфектно. През последните седмици контузията в бедрото на Джокович е единственото, за което се говори, но явно или аз не съм достатъчно добър тенисист, за да я забележа и да се възползвам от нея, или той няма абсолютно никаква контузия. 

Понякога опонентът просто не ти позволява да следваш първоначалния си план и мисля, че точно това беше случаят днес. Усещането беше така, сякаш той се намира на напълно различно ниво от мен. Днешното му представяне бе много близо до най-добрата му игра и бих казал, че ако запази това ниво в следващите си мачове, то без никакво съмнение той ще е човекът, който ще си тръгне с титлата", добави още австралиецът.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор избухна: Или аз не съм добър тенисист, или Джокович няма никаква контузия Мирела Николова
Теми:  
atp | алекс де минор | Аустрелиън Оупън 2023 | интервю | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook