Де Минор прелетя към третия кръг на АО; Алиасим спечели четиричасовата битка с Фокина

от в 10:42 на 20.01.2022
Владислав Риждов

Алекс Де Минор изнесе ново безапелационно представяне от старта на Откритото първенство на Австралия и се класира за третия кръг, където ще се изправи срещу Пабло Андухар. Във втория си мач тази седмица австралиецът се справи рутинно с Камил Майхжак, надигравайки го с 6:4 6:4 6:2.

Първите две части се развиха по абсолютно идентичен начин. Де Минор започна по-уверено срещата и реализира пробив на нула още в третия гейм, което вдъхна допълнително спокойствие в играта му. 42-ят в света беше по-агресивният от двамата и успяваше по категоричен начин да запази преднината си, преди окончателно да вземе откриващия сет.

Сходен бе развоят и на втория сет. Де Минор задържа високото равнище на корта и не се свенеше да поставя съперника си под напрежение при всяка една възможност. Това бързо донесе нужния резултат на местния любимец и той пречупи подаването на Майхжак, за да поведе с 3:2. Оттук насетне 32-ят в схемата имаше целия контрол върху случващото се и не даваше никакви шансове на поляка, доближавайки се на крачка от успеха.

Демона не спираше да лети по корта и в третата част, като не оставяше никакви празни пространства на опонента си за атака. Последователността от началото на двубоя се запази и Де Минор бързо се откъсна напред в резултата. Домакинският представител продължаваше да поддържа високо темпо, а заставайки на линията за начален удар, той бе безкомпромисен. Майхжак пък направи всичко по силите си, за да затрудни по някакъв начин своя съперник, но в края световният №107 инкасира още един брейк, след който Де Минор си подпечата победата. По този начин австралиецът изравни най-доброто си постижение в Мелбърн, като никога досега не е преминавал отвъд третия кръг.

Съвсем не толкова лесно дойде победата за Феликс Оже-Алиасим. Канадецът трябваше да изиграе четири тайбрека срещу Алехандро Давидович Фокина, но в крайна сметка се наложи след 7:6(4) (4)6:7 7:6(5) 7:6(4) за 4 часа и 19 минути.

Първите три сета бяха изпълнени с продължителни и оспорвани разигравания, а двамата не спираха да реализират печеливши удари от всяка част на корта. В първия сет Фокина взе за момент инициативата, но устремът му бързо бе спрян от Алиасим, който изравни геймовете, за да се стигне до тайбрек. Там 9-ят в ранглистата си извоюва ранен аванс, който бе заличен от испанеца, но в края канадецът показа класата си и отмъкна частта на сметката си.

В следващите две части двамата доминираха с началните си удари и до пробив не се стигна, което доведе до още два тайбрека. В първия от тях Алиасим с умела игра имаше водачеството в точките, но борбеният испанец направи серия от пет поредни спечелени точки, за да се разпише в общия резултат. При втория случай Алиасим също излезе на водеща позиция, повеждайки с 4:1. Този път обаче шампионът от АТП Къп запази хладнокръвие и бе по-солиден във важните моменти, за да се откъсне от отново в резултата.

Логиката продължи да бъде налице и в четвъртия сет. Фокина беше по-настоятелен в началото и се добра до пробив, но последва моментален рибрейк от страна на Алиасим. До края равностойната игра се запази и четвъртият пореден тайбрек стана факт. В него двамата се движеха точка за точка, но Алиасим пречупи съперника си в самия край и сложи точка на спора в тази четиричасова битка.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Де Минор прелетя към третия кръг на АО; Алиасим спечели четиричасовата битка с Фокина Владислав Риждов
Теми:  
алекс де минор | Аустрелиън Оупън 2022 | обзор | открито първенство на австралия | феликс оже-алиасим

Коментари





Следвайте ни в Facebook