Дел Потро загатна за завръщане: Ако реша проблема с коляното, ще опитам да играя отново

от в 18:59 на 09.09.2022
Мирела Николова

Един от най-обичаните тенисисти в лицето на Хуан Мартин Дел Потро по време на цялата си кариера бе съпътстван от непрестанни контузии, заради които трябваше да се подложи на множество операции, а последната такава в коляното го принуди да сложи край на професионалната си тенис кариера през месец февруари по-рано тази година. Тогава аржентинецът сподели, че е опитвал всевъзможни начини да реши проблема, ала нито един от тях не е бил достатъчно ефективен и той изпитва болка дори по време на сън. 

Бившият №3 изигра последния мач в кариерата си пред родна публика на турнира в Буенос Айрес, но след края му обнадежди феновете си, че има вероятност, макар и малка, в бъдеще отново да го видим в игра. В интервю за ESPN вчера Делпо, който през тази година е специален гост на US Open, потвърди тези си думи и отново изрази надежда, че ще успее да реши проблемите си с коляното, за да може да получи още един шанс да стъпи на корта.

"Продължават опитите ми да намеря начин, по който да излекувам коляното си и да подобря своето състояние. Приоритетът ми в момента е да живея без болка, все още търся правилното лечение. Ако успея да реша този проблем, искам да се опитам да се върна отново на корта.

Днес от US Open ми съобщиха, че ще ми предоставят шанс да се сбогувам следващата година в Ню Йорк. Чувствам, че това е моето място. Когато реших да дойда тук, хиляди неща минаха през ума ми. Все още се чувствам като действащ тенисист, не гледам на себе си като бивш състезател. Усещането е приятно, но когато ги видя да играят, си казвам: "И аз трябва да съм там". Все още искам да бъда част от всичко това. Изпитвам странна комбинация от емоции", сподели шампионът от 2009-а година.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дел Потро загатна за завръщане: Ако реша проблема с коляното, ще опитам да играя отново Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2022 | интервю | любопитно | хуан мартин дел потро

Коментари





Следвайте ни в Facebook