Ден 3 на US Open: Джокович отново в игра; Гоф - Андреева и Вожняцки - Квитова (програма)

от в 10:01 на 30.08.2023
Мирела Николова

Вчерашният състезателен ден на Откритото първенство на САЩ ни направи свидетели на исторически момент за българския тенис, след като Григор Димитров надделя в двубой, продължил 4 часа и 40 минути, за да постигне своя първи обрат от 0:2 сета в кариерата. Така българинът продължи към втория етап на надпреварата и през утрешния ден ще се изправи срещу трикратния "мейджър" шампион Анди Мъри, а дотогава ще можем да се насладим на двубоите от днешната програма, която също не е за подценяване.

Програмата на първия по големина корт - "Артър Аш", ще бъде открита от сблъсъка между две от най-ярките млади звезди на съвременния дамския тенис в лицето на световната №6 Коко Гоф и детето чудо Мира Андреева. Впоследствие пък най-големият корт в комплекса ще стане арена на двубоя между трикратния шампион Новак Джокович и испанеца Бернабе Сапата Мирайес. 

Вечерната сесия пък е предвидено да стартира със срещата с участието на местния любимец Франсис Тиафо, който ще премери сили със Себастиан Офнер. След края на този мач пък завръщащата се след двугодишна пауза Каролин Вожняцки ще опита да преодолее съпротивата на световната №11 и носителка на две титли от Уимбълдън Петра Квитова.

Сред останалите големи имена, които ще можем да видим в действие през днешния ден, са още Стефанос Циципас, Ига Швьонтек, Елена Рибакина, Тейлър Фриц и Каспър Рууд, като си заслужава да отбележим и сблъсъка, който ще противопостави един срещу друг бившия шампион в турнира Доминик Тийм и младата надежда на американския мъжки тенис Бен Шелтън.

Програмата за Ден 3 на US Open: 

Стадион "Артър Аш" (начало 19:00 часа):

1. Мира Андреева - Коко Гоф

2. Новак Джокович - Бернабе Сапата Мирайес

3. Себастиан Офнер - Франсис Тиафо (не преди 02:00 часа)

4. Петра Квитова - Каролин Вожняцки

Стадион "Луис Армстронг" (начало 18:00 часа):

1. Елизе Мертенс - Даниел Колинс

2. Ига Швьонтек - Дария Савил

3. Доминик Тийм - Бен Шелтън 

4. Елена Рибакина - Айла Томлянович (не преди 02:00 часа)

5. Хуан Пабло Варияс - Тейлър Фриц 

Grandstand (начало 18:00 часа):

1. Стефанос Циципас - Доминик Щрикер

2. Виктория Азаренка - Лин Жу

3. (предстои да бъде определен)

4. Каспър Рууд - Жижен Жанг


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Ден 3 на US Open: Джокович отново в игра; Гоф - Андреева и Вожняцки - Квитова (програма) Мирела Николова
Теми:  
atp | us open 2023 | wta | доминик тийм | елена рибакина | ига швьонтек | каролин вожняцки | мира андреева | новак джокович | програма | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook