Денис Шаповалов реализира дебютния си сингъл

от в 11:53 на 28.08.2020
Катерина Георгиева
Макар участието на турнира Western&Southern Open на Денис Шаповалов да приключи преждевременно с отпадането му във втори кръг от Ян-Ленард Щруф, канадската звезда попадна под светлината на прожекторите по друг повод. Преди броени дни той реализира първия си самостоятелен сингъл, който носи названието “Night Train” („Нощен влак”), като водеща тема са премеждията, с които един професионалнен спортист се сблъсква в ежедневието си.

Рапът не е чужд жанр за левичаря. На миналогодишното издание на Индиън Уелс той се наложи над Стив Джонсън в откриващия си мач, след което даде думата си, че при евентуална победа в следващия кръг ще зарадва феновете по трибуните с музикален поздрав. След триумфа си над Марин Чилич канадецът изпълни обещаното и скритият му талант получи всеобщо одобрение и бурни аплаузи.

https://twitter.com/TennisTV/status/1105578829244829696?s=20

Световният №17 споделя, че за него рапът е средство за справяне с натрупаните при стрес емоции.

„Чрез музиката се освобождавам от напрежението, тя е забавен начин за преодоляване на трудностите. Не се опитвам да бъда следващият велик хип-хоп изпълнител, воден съм единствено от страстта си. Честно казано, просто обичам да споделям това, което чувствам, и да го римувам под съпровода на бийта. Това е хобито ми от известно време, имам някакъв материал, така че защо да не го покажа на света и да разбера какъв отклик ще има?“

шаповалов

На въпроса как е достигнал до избора на точното заглавие, Шаповалов отговори:

„Периодът на израстването ми бе точно като нощен влак – рано сутрин или късно вечер. Винаги съм бил буден, когато останалите спят, не спирах да тренирам. И дори сега пътувам по света, виждам нови градове всяка седмица, постоянно съм в движение. Когато хората са застинали, аз съм във влак, на който няма пътници” – завърши Шаповалов.

Песента можете да чуете тук.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Денис Шаповалов реализира дебютния си сингъл Катерина Георгиева

Коментари





Следвайте ни в Facebook