Денис Шаповалов с рутинна победа на старта в Рим

от в 21:33 на 15.09.2020
Анисия Стоева


Денис Шаповалов не допусна изненада на старта на Мастърса в Рим, надделявайки убедително над 30-годишния аржентинец- Гидо Пея, след крайното 6:2 6:3. В следващия кръг на надпреварата младият канадец очаква Педро Мартинес, който преодоля Сам Куери в първия кръг на турнира в италианската столица.

Срещата не започна по най-убедителния начин за аржентинеца, тъй като още в първото си подаване Пея трябваше да отразява три точки за пробив. Въпреки настоятелната игра на Шаповалов от дъното на корта, световният №37 показа характер и измъкна подаването си, използвайки сервисът си по най-ефективния начин.

Възможностите пред 21-годишния канадец обаче не спираха да се появяват, като този път обаче Шаповалов не позволи на аржентинеца да измъкне подаването си, реализирайки общо шестия си шанс за пробив. На собствен сервис левичарят не оставяше никакви възможности на Пея, отпускайки му само шест точки. Бекхендът с отскок и безгрешните акции към мрежата на канадеца го правеха безспорно по-стабилния играч на корта. След като младокът успя да удвои преднината си, реализирайки нов брейк, той не остави никакви шансове на аржентинеца за успех в частта, затваряйки я максимално убедително.



След паузата и двамата показаха завидна стабилност на сервис, затваряйки рутинно по две от подаванията си, преди по-младият от двамата да вземе игрови превес и да затвърди аванса си от пробив. Шаповалов не спираше да повишава своето ниво, превръщайки обрата в нещо прекалено утопично за съперника, от чиято ракета в този момент не спираха да валят непредизвикани грешки.

Денис обаче не успя да се задоволи само с този крехък аванс и демонстрира невероятна стабилност и разнообразие в разиграванията от всеки ъгъл на корта, пробивайки съперника си за пореден път, за да подпечата успеха си.

шаповалов

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Денис Шаповалов с рутинна победа на старта в Рим Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook