Дежавю: Джокович е подал документи за специално изключение за Мастърсите в ИУ и Маями

от в 18:34 на 10.02.2023
Мирела Николова

Новак Джокович трябваше да пропусне редица големи турнири през миналия сезон заради отказа си да се ваксинира, като проблемите в това отношение за него продължават и през настоящата година. През март предстои да се проведат двете надпревари от сериите Мастърс 1000 в Индиън Уелс и Маями, като все още не е сигурно дали сърбинът ще бъде допуснат до участие. Според действащите в момента противоепидемични мерки в САЩ всички чуждестранни граждани трябва да представят документ за премината имунизация, с която световният №1 не разполага.

Шампионът от Аустрелиън Оупън обаче е решил да опита всичко възможно, за да получи правото да се състезава в Индиън Уелс и Маями, като е подал необходимите документи за това да му бъде позволено да влезе в САЩ посредством специално изключение. Тази информация съобщи по-малкият брат на Новак - Джордже, в интервю за Сръбската новинарска агенция днес:

"За съжаление, това е нещо, върху което нямаме контрол. Новак се нуждае от специално изключение, за да бъде допуснат да влезе в САЩ, тъй като страната все още не приема на територията си неваксинирани чуждестранни граждани. Това е невероятно, имайки предвид, че по целия свят сме свидетели на масови спортни събития, в които взимат участие неваксинирани атлети. Остават няколко дни, докато бъде взето решение дали Новак ще се състезава в Индиън Уелс. Надяваме се на положителен резултат", сподели братът на Ноле.

Бившият тенисист и настоящ турнирен директор на Мастърса в Индиън Уелс - Томи Хаас, също се надява носителят на пет титли в надпреварата да се завърне през настоящия сезон, след като не взе участие и в миналогодишното издание:

"Би било хубаво да разберем дали бихме могли да премахнем тези ограничения по-рано и Новак да дойде да играе в Индиън Уелс и Маями. Мисля, че той иска да играе, така че трябва да му дадем шанс. Надяваме се, че ще бъде възможно да го видим тук. Според мен ще бъде позор, ако не му бъде позволено да влезе в САЩ", коментира Хаас.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дежавю: Джокович е подал документи за специално изключение за Мастърсите в ИУ и Маями Мирела Николова
Теми:  
atp | джордже джокович | индиън уелс | интервю | любопитно | маями | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook