Димитър Кузманов продължава напред в Босна и Херцеговина след обрат

от в 19:47 на 06.09.2021
Георги Евстатиев

Димитър Кузманов се класира на 1/8-финал на турнира от сериите Чалънджър в Босна и Херцеговина. Българинът се наложи да прави обрат, за да надвие Александър Шевченко с 3:6 6:4 6:1. Мачът не беше никак лесен за Кузманов, но той беше този, който се справи по-добре в решителните моменти и заслужено продължава напред.

Двубоят не започна по най-добрия начин за Димитър Кузманов. Българинът загуби още първото си подаване и позволи на опонента си да поведе с 3:0. Шевченко сервираше на добро ниво, а Мико не успя да се възползва от открилите му се възможности и така руснакът след 33 минути игра записа частта на сметката си.

Във втория сет ролите се размениха и Кузманов бе този, който спечели три поредни гейма и си осигури комфортна преднина пред руския си съперник. При 5:3 обаче, когато сервираше за сета, втората ракета на България се пропука и Шевченко се върна в резултата. Въпреки това, още в следващия гейм пред Кузманов се откриха две поредни възможности за пробив, като материализира още първата и възстанови паритета в срещата.

Димитър Кузманов подобри още повече играта си и съвсем закономерно проби сервис гейма на противника на старта на третата част. До края Шевченко не успя да се противопостави на българина, който при 4:1 осъществи нов пробив, което му беше напълно достатъчно, за да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов продължава напред в Босна и Херцеговина след обрат Георги Евстатиев
Теми:  
димитър кузманов

Коментари





Следвайте ни в Facebook