Димитров даде пресконференция в София: Контузията и треньорските рокади (част 1)

от в 10:54 на 08.11.2019
В
В интервю пред български подбрани медии Григор Димитров сподели много неща относно себе си, контузиите си и треньорските рокади, които имаше и предстоят, както и за самия сезон 2019:

,,Не мога да опиша сезона с една дума; това че бях контузен беше странно, трябваше да посещавам болници и всичко, но продължих да вярвам, тренирах повече и повече.”

За загубата си от Кевин Кинг в хода на годината и победата над Доминк Тийм Димитров доста обрано коментира, продължавайки темата с травмата, и призна, че се опитва в момента да се отдели от това и да погледне сезона отстрани, но отново намекна за сериозната роля на контузията, която със сигурност е изиграла огромна роля, защото той постоянно се будел в 3:30 заради болки, седял в болници, но продължавал да търси себе си, да се надява и да вярва.



Запитан за Париж и добрият му финал на сезона там, той заяви, че в зала ,,Берди” винаги се е чувствал добре, а след всеки един изигран гейм се чувствал все по-добре и по-добре, а подкрепата на родителите му, които бяха в залата с него, е изиграла много важна роля.



За треньорския щаб и ситуацията около себе си пък Димитров на широко коментира - Андре Агаси още е в щаба му,  като той редовно помага на нашето момче и именно това ще се запази занапред, а самият Димитров обясни колко важен за него е Андре и как той бил като ,,енциклопедия”, а най-големият му растеж бил именно благодарение на американеца извън корта.



За това дали обаче ще има постоянен треньор с Димитров от новия сезон или първата ни ракета ще продължи да пътува сам, Гришо каза: ,,Не бях свикнал да съм сам, силно се сближих със себе си! Със сигурност обаче е важно да намеря някой, но точно кой не е ясно. Важно е да имаме добра химия, но все още нямаме никой конкретен наум.”



Целта на Димитров, както той самият заяви, винаги е била да бъде, и той е вярвал, че е топ 10 играч. Той се надява, че ще се завърне там. Запитан за бекхенда си, Димитров заяви, че около US Open е променил множество технически аспекти и именно това била основната причина за промените, които са настъпили, а за подобрението в играта си във втората половина от сезона, Григор заяви, че именно сериозният отстъп в ранглистата е изиграл много важна роля, а първият мач в Ню Йорк с Андреас Сепи е имал много ключово значение, защото именно тези първи сблъсъци са му дали основата и на това се дължало израстването му в хода на този турнир.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитров даде пресконференция в София: Контузията и треньорските рокади (част 1) В

Коментари





Следвайте ни в Facebook