Димитров за участието си в ATP Cup, Sofia Open, социалните медии и много друго (част 2)

от в 11:18 на 08.11.2019
В
В интервю пред български подбрани медии Григор Димитров сподели много неща относно себе си, предстоящатата надпревара ATP Cup, докога иска да играе и доста други интересни факти около него самия:

„Очаквам с нетърпение да играя на ATP Cup, където ще бъда капитан на отбора ни. Нямам търпение да започна тази подготовка. Радвам се за младите момчета, които ще дойдат с мен и за това, че ще бъдем едни от първите участници.“

„Все още предстоят много разговори. Искам да разбера къде са точно момчетата, кога и къде ще тренират. Моята подготовка най-вероятно ще е в Монако.“



„ATP Cup помага на всички. В Австралия е, всички сме там в този етап на годината. Към момента съвпада с плановете ми и според мен е прекрасно събитие. Радвам се, че ще можем да играем и с другите момчета.“

Впоследствие последва доста любопитен въпрос към Григор, на който едва ли някой е очаквал много по-различен отговор, а именно - ако можеше да повтори някои мачове в кариерата си, кои биха били. На това Димитров посочи двата си минали полуфинала на турнирите от шлема - с Рафаел Надал на АО 2017 и с Новак Джокович на Уимбълдън 2014.

Пореден интересен въпрос отправиха българските журналисти, дали нашето момче се вижда след 10 години да играе още, а на това Григор заяви с усмивка: ,,По принцип да,” но все пак добави: ,,Трябва да намерим обаче отново и отново мотивацията, а кой знае и какво ще стане, ала все пак се надявам.”



Относно София Оупън 2020 и липсата на Григор в тазгодишното издание на надпреварата, първата ни ракета разкри, че контузия го е спряла през изминалия сезон да дойде, а за сезон 2020 пък призна, че не е ясно още дали ще играе в София. Той самият има желание, но все пак още не знае нищо за своята програма през следващата година и това дали отново няма да има физически проблеми, които да му попречат.

Димитров отговори и на някои доста по-лесни и развлекателни въпроси, а именно за социалните медии, предстоящите мачове на финалите в Лондон и за почивката си в Исландия.

Относно почивката в Исландия, Димитров коментира: ,,Аз съм обикновен човек, исках да покажа какво прави един тенисист извън корта,” и това била основната причина за многото ,,истории”, които качвал. За мястото пък като цяло той заяви, че много му било допаднало и се радвал, че успял да отиде там точно със семейството си. Относно социалните мрежи обаче, Димитров заяви, че като цяло се опитва да седи далеч от тях, да избягва да ги следи постоянно и най-важното било да остане концентриран.



Относно предстоящия финален Мастърс в Лондон и това кой ще спечели, Димитров заяви, че абсолютно всеки там е способен да го направи и всички те са много опасни, а никой класирал се не е случаен. Точна прогноза обаче нашето момче така и не направи.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитров за участието си в ATP Cup, Sofia Open, социалните медии и много друго (част 2) В

Коментари





Следвайте ни в Facebook