Димитър Кузманов: Дано Григор участва за Купа "Дейвис" и преодолее проблемите

от в 03:35 на 25.07.2019
Георги Христов

Втората ракета на България Димитър Кузманов призова Григор Димитров да се завърне за участие за Купа "Дейвис" и по специално за мачовете с ЮАР през септември. Първата ни ракета има нужда от участие, за да получи право да участва на следващите Олимпийски игри.

"Силно се надявам да вземе участие. Без него ще е доста трудно. Не и невъзможно, но ще е трудно. Дано до няколко седмици Григор даде отговор и се включи в отбора за мачовете с ЮАР. Знаете, че през януари 2020 година ще има нов формат за Купа Дейвис.

"Според този формат ние сме зависими от Григор, защото се гледа моментното състояние и класиране на най-високопоставения тенисист на всяка една страна. В турнира участват 24 държави. Първоначално бяхме на 16-та позиция, но сега сме на последната 24-а заради спада в играта на Гришо. Дано той намери начин да подобри формата си и да се съгласи да участва в мачовете с ЮАР. Това е важно не само за него, важно е за нас, като отбор, важно е за нацията ни," коментира пред Блиц Кузманов.

Пловдивчанинът споделя, че и той има оплаквания от травма в коляното.

"По всичко личи, че Григор има проблеми с рамото, което рефлектира върху формата му и участието му на корта. Вероятно си има и някакви свои лични причини, които му пречат да се превърне отново в машина за победи. Но, вижте, хората отстрани не знаят какво се случва с даден спортист, какво чувства той, какви проблеми има. Така е и при мен с моето дясно коляно от четири-пет месеца насам. Пожелавам от все сърце на Гришо да се пребори с проблемите си, което ще му помогне да бъде пак класа на корта. Това ще е добре и за него, и за спорта в България."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов: Дано Григор участва за Купа "Дейвис" и преодолее проблемите Георги Христов
Теми:  
григор димитров | димитър кузманов | купа дейвис | спорт | тенис | тенис бг | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook