Димитър Кузманов поиска повече уважение, разказа за трудностите пред него

от в 19:17 на 21.05.2019
Георги Христов

Димитър Кузманов се класира днес за втория кръг на турнира по тенис на твърди кортове от сериите "Чалънджър" в Йерусалим (Израел) с награден фонд 54160 долара. Кузманов надделя над португалеца Федерико Ферейра Силва с 6:2, 7:6(2) за 96 минути в първия си мач от основната схема.

След мача Мико използва социалните мрежи, за да разкаже някои проблеми, с които се сблъсква и да поиска повече уважение спрямо него и българските спортисти като цяло.

"Искам да споделя някои неща с българското спортно общество. И го правя, не за да се заяда по някакъв начин, а просто защото много хора нямат идея какво се случва ,,зад кулисите" и в живота на нас спортистите.

"Ще Ви разкажа за поредната,хилядната ситуация в моя спорт тениса. След като в неделя спечелих турнира в Анталия на клей, вечерта трябваше да пътувам до Йерусалим. След четири часа сън пристигнах на тотално различни условия (настилката на турнира е твърда и има надморска височина, която оказва голямо влияние в тениса). Проведох ужасна тренировка следобед, в която не знаех какво се случва ,а това не е най-доброто усещане когато на следващия ден имаш мач!

"И в крайна сметка трябва да успееш по всякакъв възможен начин да се събереш и да превъзмогнеш всичко това (умора, недоспиване, аклиматизация, атмосферни условия), защото на следващата сутрин имаш мач и никой няма да излезе да играе вместо теб. И въпреки това има огромна вероятност това да не се случи, защото все пак сме хора. При мен днес за пореден път се получи.

"Но когато следващия път започнете да коментирате, плюете и да се присмивате, на който и да е български спортист, се замислете, че има хиляди неща, за които си нямате и представа.

"Уважавайте усилията и труда на всеки човек, независимо от неговата професия, и независимо от резултатите му в областта, в която се занимава! Нещо, което все още не е понятно на много хора в България. С уважение към всички фенове на българския спорт," заяви Димитър Кузманов.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов поиска повече уважение, разказа за трудностите пред него Георги Христов
Теми:  
димитър кузманов | тенис | тенис бг | тенис бг димитър кузманов | тенис новини

Коментари





Следвайте ни в Facebook