Димитър Кузманов срещу Лоренцо Музети - анализи, коефициенти и очаквания

от в 15:35 на 28.09.2021
Калоян Соколов

Димитър Кузманов ще излезе тази вечер на централния корт в зала "Арена Армеец" в опит да запише първата си победа в кариерата на Sofia Open, а препятствието пред него е повече от сериозно, защото ще трябва да се изправи срещу талантливия италианец Лоренцо Музети. Мико прави най-добрата си година досега в Тура, но същото важи с пълна сила за днешния му опонент, така че нека да поразсъждаваме какво трябва да направи втората ни ракета, за да има шансове за успех.

Какво да очакваме от Лоренцо Музети?

Италианецът е на 19 години, намира се на 61-ва позиция в ранглистата и изпълнява бекхенд с една ръка. Звездата му изгрява в началото на 2019-а година, когато печели юношеския Аустрелиън Оупън и така оглавява подреждането при младежите. Музети бързо показа безспорния си талант и при мъжете, където през миналия сезон получи "уайлд кард" за Мастърса в Рим и постигна невероятно престижни победи над Стан Вавринка и Кей Нишикори.

Впоследствие Музети продължава да впечатлява с изявите си и наскоро се класира за четвъртия кръг на Ролан Гарос, в който затрудни в максимална степен водача в световната ранглиста Новак Джокович, но все пак сърбинът надделя в петсетова битка. Силните страни на Лоренцо се крията най-вече в неговата креативност и богат арсенал от удари на корта, като има способността да се измъкне от всяка една по-заплетена ситуация с наглед невъзможно изпъление.

Световният номер 61 няма особено изявена мощ на сервис, само че си отваря отлично корта със силното странично въртене в подаването си, което му дава възможност да контролира хода на разиграването. Италианецът също така често прибягва до късите топки, които му служат изключително вярно и с тях може да изкара извън баланс почти всеки един съперник.

Как може да се противопостави Димитър Кузманов?

Пловдивчанинът определено разполага с по-голямо търпение от двамата състезатели и играе на едно константно ниво през цялото време, докато Музети все още действа на приливи и отливи. Мико не трябва да се обезкуражава от силните периоди на противника, когато ще му е трудно да противодейства, а да изчака неминуемия спад, за да превърне мача в истинска битка и да принуди италаинецът постоянно да прави допълнителни удари с цел да го разколебае.

Кузманов няма нужните ресурси, с които да се надиграва с младока, само че може да го накара да се бори за всяка една топка и да го изкара извън релси, удължвайки максимално всяка една точка, а в продължителните размени шансовете на българина нарастват значително, защото Музети често експериментира ненужно в тях и е податлив на нервите си.

Длъжни сме да отбележим и как фаворитът далеч не се чувства комфортно на закрити кортове и е записал само една победа, откакто клей надпреварите бяха преустановени. Условията идват твърде бързи за сициалианеца, който често седи далеч зад основната линия и позицията му става прекалено уязвима - той не може да се защитава така добре и ритъмът в играта му просто не е същият.

Очаквания и коефициенти

Очаквам Мико да затвърди отличните впечатления, които вече създаде през 2021-а и за пореден път да бъде в позиция да достигне до дебютна победа в София, а защо не този път и наистина да не се поздрави с нея.

Букмейкърите обаче остават здраво стъпили ня земята и предлагат ставка от 1.30 за успех в полза на Лоренцо Музети, докато шансовете не втората ни ракета се оценяват на 3.75, макар че тези предварителни очаквания често биват опровергавани и надеждите са налице.

Сблъсъкът по традиция пък ще може да наблюдавате на линковете в Tennis.bg!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Димитър Кузманов срещу Лоренцо Музети - анализи, коефициенти и очаквания Калоян Соколов
Теми:  
анализи и истории | бгтенис | димитър кузманов | лоренцо музети

Коментари





Следвайте ни в Facebook