Директорът на Australian Open прогнозира, че ще има много промени в календара

от в 13:53 на 24.03.2020
Димитър Беловски

Турнирният директор на Australian Open, Крейг Тайли, не иска нито да хвали, нито да критикува решението на Френската тенис федерация относно това да преместят „Ролан Гарос“ за септември.

Миналата седмица организаторите на турнира от Големия Шлем в Париж съобщиха, че надпреварата ще се изиграе от 20 септември до 4 октомври. Това е една седмица след US Open.

Датите на „Ролан Гарос“ обаче съвпадат с тези на друго голямо състезание, на което участват голяма част от известните тенисисти – Laver Cup.

„Не съм в обувките на Френската тенис федерация, така че не мога да коментирам решенията, които вземат. Сигурен съм, че в крайна сметка всичко ще проработи. На този етап Laver Cup трябва да се проведе по план. Нямаше комуникация относно това, което решиха, но не съм в техните обувки,“ каза Тайли пред тенис програмата The First Serve, излъчвана по австралийско радио.

„В момента сме в различен свят. В позиция сме, в която трябва да си помагаме и да се подкрепяме. Убедени сме, че това ще се реши от само себе си. Ще има много промени в календара като резултат на това,“ продължи Тайли.

Както вече е известно, ATP и WTA спряха турнирите си до 7 юни заради засилващата се пандемия от коронавирус.

Тайли признава, че ситуацията е тежка, но той остава оптимист, че всичко ще е наред накрая.

„Оставам оптимист, въпреки че тази ситуация е ужасна,“ завърши Тайли.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Директорът на Australian Open прогнозира, че ще има много промени в календара Димитър Беловски
Теми:  
australian open | laver cup | коронавирус | крейг тайли | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook