Директорът на Australian Open не изключва карантина на играчите преди турнира

от в 14:48 на 09.04.2020
Калоян Пламенов

Изпълнителният директор на Откритото първенство на Австралия Крейг Тили призна, че се обмислят варианти в случай, че играчите трябва да преминат през карантинен период заради COVID-19, ако заразата не се е изчистила до другата година.

В момента целият свят се намира в извънредно положение и турнирите от всякакво ниво са отменени минимум до средата на юли месец, а по всичко изглежда забраната може да бъде удължена.

"Тези извънредни ситуации диктуват нужда от пъргавина и доста широко планиране, което изследва голям спектър от възможности", коментира той, цитиран от TennisWorldUSA.

"Трябва да бъдем подготвени за една напълно променена среда. Очевидно е, че всички се надяваме да преминем през този вирус възможно най-бързо и безопасно, но ситуацията е динамична".

"Обмисляме какво трябва да правим в ситуация, в която играчите трябва да преминат през карантинен период при пристигането си в Австралия, в началото на следващата година". 

"Също така трябва да видим какво ще правим, ако масовите струпвания на хора все още са забранени. Разглеждаме различни възможности за провеждане на събитието". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Директорът на Australian Open не изключва карантина на играчите преди турнира Калоян Пламенов
Теми:  
крейг тили | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook