Директорът на Australian Open: Обмисляме да организираме допълнителни турнири

от в 09:20 на 08.11.2020
Калоян Пламенов

Директорът на Australian Open Крейг Тайли призна, че се обмисля възможността да има турнири в страната и през февруари и март месец.

Това означава, че ако идеите на организаторите се осъществят, тогава тенисистите и тенисистките могат да остават в страната и след турнира от "Големия шлем", за да участват в други надпревари.

"Обсъждаме подобна възможност. Мисля, че през февруари и март догодина играчите също ще се сблъскват с блокировки и ограничения за свободно движение по света", коментира Тайли.

"Въпросът е как това нещо ще се отрази на останалата част от тура. Ще видим какво ще се случи, въпросът е и самите тенисисти да го искат, разбира се. Ако те го искат, ние сме готови да организираме нови турнири".

"Основното предимство ще бъде, че след като са преминали през задължителната карантина ще могат да се движат свободно в страната. Ще могат да посещават ресторанти и кина, да се занимават с бизнес начинания и други работи. Нашата основна задача е да осигурим сигурност".

"Откритото първенство на САЩ се проведе в края на първата вълна на вируса, но можем да имаме участници от страни в които пандемията е в разгара си, така че е възможно да има и много положителни тестове сред състезателите". 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Директорът на Australian Open: Обмисляме да организираме допълнителни турнири Калоян Пламенов
Теми:  
крейг тайли | открито първенство на австралия

Коментари





Следвайте ни в Facebook