Дискусия на живо: Аустрелиън Оупън стартира!

от в 00:32 на 16.01.2023
Калоян Соколов

Броени минути ни делят от началото на Откритото първенство на Австралия, като ни предстои да видим поредна битка за историята между Рафаел Надал и Новак Джокович. Сърбинът се завръща на Зеления континент, след като през миналата година беше депортиран от страната и нямаше възможност да защитава трофея си, ала сега е твърдо решен да завоюва десетата си купа в Мелбърн и по този начин да изравни Матадора по спечелени "мейджър" трофеи.

При дамите на пръв поглед фаворитка е световната номер едно Ига Швьонтек, само че тя далеч не е непобедима и това беше доказано на United Cup от Джесика Пегула, която нанесе тежко поражение на полякинята. Онс Жабер и Мария Сакари също изглеждат в отлична моментна форма и не трябва с лека ръка да отписваме шансовете им за дебютна титла от Големия шлем.

Не бива да забравяме и българското участие, което тази година се свежда до изявите на Григор Димитров и Виктория Томова. Най-добрият български тенисист ше има трудната задача още на старта да премери сили с Аслан Карацев, докато Вики ще излезе срещу олимпийската шампионка Белинда Бенчич, която само преди няколко дни триумфира на надпреварата в Аделаида.

Вие пък отново ще може да коментирате всичко най-интересно около турнира, възползвайки се от нашата традиционна дискусия на живо!

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дискусия на живо: Аустрелиън Оупън стартира! Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | дискусия на живо

Коментари





Следвайте ни в Facebook