Дискусия на живо: Новият сезон е вече тук!

от в 21:29 на 31.12.2023
Tennis.bg

Броени часове ни делят от официалния край на 2023-та година, която ни донесе огромен брой вълнуващи емоции и незабравими моменти с любимите ни тенисисти, като няма как да не отличим и страхотния сезон, който изпрати най-добрият ни тенисист Григор Димитров. В хода на вече отминаващата седмица, която ще остане в старата година, пък бе дадено и началото на новия сезон в АТР и в WTA Тура с отборната надпревара United Cup, а през днешния ден стартира и основната схема на турнира в Бризбейн, където погледите ни са до голяма степен насочени към първата ни ракета, както и към Рафаел Надал, чието дългоочаквано завръщане е вече факт.

В следващите седмици предстои да се насладим на нова порция от паметни мигове по време на "австралийското лято", като още на 15 януари очакваме да стартира и първата надпревара от Големия шлем за годината, а именно Аустрелиън Оупън. В спор за отличието от Откритото първенство на Австралия ще се впуснат всички големи имена от световния тенис елит и задачата пред Новак Джокович и Арина Сабаленка да защитават трофеите си отпреди 12 месеца изглежда повече от сложна, предвид факта че основните им конкуренти в лицето на Карлос Алкарас, Даниил Медведев, Яник Синер, Рафаел Надал, Ига Швьонтек, Елена Рибакина и Коко Гоф са повече от мотивирани да се възкачат на трона в Мелбърн, детронирайки настоящите носители на титлите.

Не бива да забравяме и българското участие на австралийска земя, като освен изявите на Григор, то още ще наблюдаваме първата ни ракета при дамите Виктория Томова, която директно попада в основната схема на Аустрелиън Оупън, докато за Димитър Кузманов предстои за трети пореден сезон да се включи в квалификациите в търсене на дебютното си класиране за същинската част на "мейджър" надпревара.

Вие пък отново ще може да коментирате всичко най-интересно около турнира, възползвайки се от нашата традиционна дискусия на живо!


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дискусия на живо: Новият сезон е вече тук! Tennis.bg
Теми:  
Австралия | Аустрелиън Оупън | григор димитров | дискусия на живо

Коментари





Следвайте ни в Facebook