Дискусия на живо: Заключителен етап от Аустрелиън Оупън

от в 05:05 на 16.02.2021
Калоян Соколов

Откритото първенство на Австралия навлиза в решителната си фаза, а всички ние тръпнем в очакване дали Григор Димитров ще съумее да се класира за втория полуфинал в своята кариера на Аустрелиън Оупън. Българинът досега няма загубен сет в надпреварата, но сега му предстои тежко изпитание в лицето на Аслан Карацев, който бележи постоянен прогрес през последните 12 месеца.

В турнира стои и интригата по отношение на борбата за най-много титли в Шлема между Рафаел Надал и Новак Джокович, като испанецът има възможността да изпревари Федерер още в края на седмицата и да се превърне в едноличен лидер, докато световният номер 1 е длъжен да спре Матадора, за да запази своите шансове във въпросното съревнованиe.

Следващото поколение играчи обаче не са казали тежктата си дума, тъй като Даниил Медведев не познава вкуса на поражението в последните си 18 срещи и определено изглежда готов за атака на първа "мейджър" титла. Към неговоте амбиции със сигурност се приъсъединяват Стефанос Циципас и Александър Зверев, които вече показаха, че могат да достигат до крайните фаза на подобни надпревари и им остава единствено да направят следващата стъпка в положителната посока.

При дамите събитията са също толкова вълнуващи и ни предстои да разберем дали ще видим поредна нова шампионка или Серина Уилямс отново ще сложи ръцте си върху купата, с което ще изравни рекорда на Маргарет Корт по брой трофеи в Големия шлем.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дискусия на живо: Заключителен етап от Аустрелиън Оупън Калоян Соколов
Теми:  
дискусия на живо

Коментари





Следвайте ни в Facebook