Джокович бе тестван от своя добър приятел Поспишил, но не допусна изненада в Тел Авив

от в 17:56 на 30.09.2022
Мирела Николова

Новак Джокович откри с безапелационен успех участието си на АТР 250 надпреварата в Тел Авив, отпускайки едва три гейма на Пабло Андухар. В четвъртфиналната фаза сърбинът се изправи срещу своя добър приятел и съосновател на PTPA Вашек Поспишил, който през последните години се изявява основно на Чаланджър турнири, но днес напомни за своите способности и успя да окаже съпротива на 21-кратния шампион от Шлема. Въпреки това белградчанинът бе по-добрият от двамата в решителните моменти и не позволи да се стигне до изненада, надделявайки в последователни сетове със 7:6(5) 6:3. 

В откриващия сет канадецът бе близо до съвършенството на първи сервис, който изпълняваше с максимална сила и вариативност, затруднявайки сериозно именития си съперник. Същото важеше в пълна степен и за шампиона от Уимбълдън, чийто начален удар беше едно от най-силните му оръжия днес и му позволяваше да трупа бързи точки на собствено подаване. В хода на частта не се стигна до нито една възможност за пробив, поради което развръзката дойде в тайбрек, където Джокович взе ранен аванс от 4:0 и макар впоследствие да допусна изравняване на точките за 5:5, в крайна сметка успя първи да достигне до сетбол и да го материализира, за да поведе в отделните части.

Високото ниво на игра се запази и във втория сет, в който сърбинът доминираше разиграванията от основната линия и осъществи пробив още в първия възможен момент, за да се оттегли на почивката с преднина от 3:0. Последва известен спад в нивото на представяне на фаворита, който допусна серия от непредизвикани грешки и позволи на опонента да възвърне паритета за 3:3. Това обаче бяха и последните слаби минути за балканеца, който оттам насетне изцяло наложи волята си на корта и спечели последните три гейма от срещата, осигурявайки си място в полуфиналите.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович бе тестван от своя добър приятел Поспишил, но не допусна изненада в Тел Авив Мирела Николова
Теми:  
atp | новак джокович | Обзори | тел авив

Коментари





Следвайте ни в Facebook