Джокович не даде шансове на Крайнович и се класира за следващата фаза на турнира в Рим

от в 18:33 на 18.09.2020
В


Новак Джокович постигна комфортен двусетов успех над опитния си сънародник и добър приятел Филип Крайнович след крайното 7:6 6:3. По този начин сърбинът си гарантира мач с победителя от срещата между Музети и Кьопфер в спор за място на полуфиналите.

Двубоят започна по изключително драматичен и неочакван начин, а в рамките на първите 30 минути двамата изиграха едва 4 гейма, от които два завършиха с пробив. Оттам насетне мачът навлезе в едно изключително интересно русло, в което наблюдавахаме продължителни размени.

Джокович често прибягваше до късите топки, за да изкара от комфортната зона своя опонент, докато Крайнович контрираше с множество акции към мрежата и редовно ги завършваше чрез отлични волета. Изключително оспорваният сет намери развръзката си в най-логичния завършек за частта, а именно тайбрек, завършил в полза на световния №1 след 9:7.След паузата, видимо уравновесен и освободен, 17-кратният шампион на турнири от Шлема демонстрира върховно ниво на игра, предизвиквайки постоянно грешки от ракетата на Крайнович. Далата резултат в първата част успешна стратегия насърчи Джокович да продължи да нарушава ритъма на сънародника си, карайки го да излиза на мрежата постоянно и реализирайки ранен пробив. Филип нямаше какво толкова да стори, за да спре серията уинъри, идващи от полето на съперника, а непредизвиканите грешки от бекхенд съвсем не му бяха от помощ.

Новак демонстрира игра, граничеща с перфектното, затруднявайки опонента си едновременно със стабилността си в разиграванията от дъното на корта и безгрешните къси топки, които Крайнович така и не успяваше да върне. Поддържайки високото ниво, Джокович съумя да реализира още един пробив, с което и подпечата мача след крайното 7:6 6:3. 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович не даде шансове на Крайнович и се класира за следващата фаза на турнира в Рим В

Коментари

Следвайте ни в Facebook