Джокович: Не съжалявам, че пропускам Индиън Уелс и Маями; взех напълно осъзнато решение

от в 19:04 на 21.03.2023
Калоян Соколов

Новак Джокович беше принуден за втора поредна година да пропусне Мастърсите в Индиън Уелс и Маями, тъй като правителството на САЩ продължава да не допуска неваксинирани чужденци на територията на страната. Изглежда обаче Ноле не е повлиян от този неприятен развой на събитията и гледа да не мисли за тях. Сърбинът сподели това в специално интервю за CNN, в което още призна как е поздравил новия световен номер едно Карлос Алкарас и освен това изрази надежда, че все пак ще може да се включи на тазгодишния US Open:

"Жалко е, че не играх в Индиън Уелс и Маями, защото наистина обичам тези турнири и съм имал много успехи там, но не изпитвам съжаление. Поздравих Алкарас за абсолютно заслуженото му завръщане под номер едно в света. През живота си научих, че съжалението те спира от това да прогресираш и те принуждава да живееш в миналото, а не искам да правя това. Същевременно не искам да гледам прекалено напред във времето и ми се ще да остана възможно най-много в настоящия момент, но определено е по-добър вариант да мислиш в перспектива, защото това води до бъдещи успехи.

Взех напълно осъзнато решение, знаейки че може да не играя в тези два турнира. Това е настоящата ситуация в САЩ, която се надявам, че ще се промени по-късно през годината, за да имам възможност да участвам на US Open, защото това е най-важното състезание от американското Турне за мен. Към момента нещата не са в моите ръце, макар че това донякъде е спорно, тъй като има начин да участвам, но съм преценил да не предприемам този ход.

Решението за моето участие ще бъде взето от правителството на страната, а за мен остава единствено да чакам и да се надявам. Дотогава има близо половин година и говорим за едно от четирите най-важни състезания в света на тенис, така че наистина искам да играя, защото съм съсредоточен главно върху турнирите от Големия шлем, като се има предвид на какъв етап съм от своята кариера. През 2021-ва загубих на финала в Ню Йорк от Медведев, само че имах страхотен момент с феновете на стадиона, от които получих толкова много любов и искам да се завърна, за да възстановя тази връзка между нас и се надявам това да се случи" - завърши изказването на Джокович.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович: Не съжалявам, че пропускам Индиън Уелс и Маями; взех напълно осъзнато решение Калоян Соколов
Теми:  
atp | интервю | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook