Джокович предложи нов формат за Купа Дейвис

от в 13:22 на 10.06.2020
Анисия Стоева


Новият формат на Купа Дейвис, предложен от ,,Космос груп" и звездата на ФК Барселона- Жерар Пике, не е много убедителен. Първото издание, проведено миналата година в Мадрид, записа победата на домакините, но празните трибуни в много от мачовете през седмицата със сигурност не останаха незабелязани (особено тези, които не включваха испанския отбор).

Световният №1- Новак Джокович, вярва, че новите идеи трябва да привличат фенове и призна, че не харесва нито стария, нито новия формат на надпреварата. Припомняме, че според новите правила, срещите на ,,Световната група'' се провеждат на едно място с 18 отбора, разделени в шест групи, като всеки мач се играе във формат 2 от 3 сета.

джокович

,,Не ми харесва нито стария, нито новия формат на Купа Дейвис. Когато ме попитаха за съдбата на надпреварата, казах: ,,ще допуснете огромна грешка, ако натъпчете всички мачове на едно място за една седмица". Оказа се, че имахме празни трибуни в Мадрид на някои мачове. 40 човека на мач на Анди Мъри. Най-добре е да имаме 6, 4 или 8 локации, които ще посрещнат мачовете от груповите фази, победителите от които ще образуват елитната осмица. Те взеха предвид това, стиснахме си ръцете да направим Белград една от локациите, но те се отказаха! Сега 99% от отборите няма да имат шанса да играят пред родна публика"- сподели Джокович в подкаста на 'Wish & Go'.

джокович

17-кратният шампион от Шлема говори и за ATP Cup: ,,ATP Cup, състезание подобно на Купа Дейвис, премина чудесно. Да, защото спечелихме, но и защото имахме най-силната подкрепа. Нашите привърженици бяха силни, многобройни, търпеливи...бяха от голяма помощ за нас. Страхотна посещаемост и е на едно място 10 години. Става въпрос за пари. Това са огромни договори; имате много пари и спонсор, който знае, че винаги ще има най-силните играчи в света. Можете да пожертвате 30, 40% и все пак да имате доходи “- завърши Джокович.

джокович

Стопирането на тенис сезона беше последно удължено до края на юли, но Джокович, 3-кратен шампион в Ню Йорк, не е сигурен, че турнирът ще се проведе: ,,Проведохме телефонен разговор с ръководителите. Говорихме за продължението на сезона и най-вече за Откритото първенство на САЩ, но още не е ясно дали то ще се проведе"- каза Новак пред ,,Prva TV".

 








Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович предложи нов формат за Купа Дейвис Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook