Джокович с трисетова победа над Гофен

от в 17:11 на 10.07.2019
В
Новак Джокович продължава да бъде напълно безкомпромисен и дори страхотно представящия се на трева и финалист от Хале - Давид Гофен, не успя да се противопостави на световния номер едно. Така след 6:4 6:0 6:2 белгиецът напусна надпреварата, ала въпреки категоричната загуба със сигурност той може да си тръгне с гордо вдигната глава след силния сезон на зелената настилка.






През първия сет Давид показа доста добра игра, като даже успя и да пробие, ала Джокович не допусна да изостане значително в резултата и внезапно започна да играе почти безгрешно, указвайки доста голям натиск върху играта на съперника си. Така сърбинът успя да изравни резултата до 4:4 с рибрейк, а след това нанесе и още един удар, пробивайки за втори последователен път, с което затвори частта в своя полза. Макар че не успя да спечели сета, Давид се отчете с доста печеливши, както и си служеше почти перфектно с повечето си удари от дъното и сякаш всичко беше под контрол в срещата.





През втората част ситуацията на корта обаче коренно се промени и Гофен свали доста нивото поради сериозното количество непредизвикани от форхенд, докато Ноле, от своя страна, беше изключително мобилизиран и концентриран и затвърди устойчивостта си от първата част по страхотен начин. Така след кошмарното 6:0 за Гофен той изостана с втори сет, а сякаш остротата в играта му беше изчезнала.



В третата част, оказала се и финална за срещата, Новак продължи да диктува играта както в изминалата такава, а със сигурност най-сериозно впечатление правеше невероятният му форхенд, който му даваше предимство от дъното на корта постоянно. Този път Давид все пак взе два гейма, ала силите му стигнаха дотам само и след 6:2 загубата за белгиеца беше факт.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Джокович с трисетова победа над Гофен В

Коментари





Следвайте ни в Facebook