До 20 000 зрители ще могат да присъстват на Ролан Гарос

от в 10:59 на 03.07.2020
Анисия Стоева


Ролан Гарос ще бъде последния Голям шлем, който ще се проведе тази година. Най-накрая бе обявено, че ще започне на 27 септември и ще приключи на 11 октомври, но за разлика от US Open, на Откритото първенство на Франция ще има зрители, макар и не в пълния си капацитет.

Броят на привържениците ще бъде ограничен до около 20 000, а билетите ще бъдат пуснати за продажба по-късно този месец. Случаите на COVID-19 във Франция намаляват всеки ден и виждаме, че ситуацията се подобрява, но все пак трябва да бъдат спазвани необходимите правила за социално дистанциране и издаване на билети. Кристофър Клери- журналист на „Ню Йорк Таймс“, разказа в Twitter за уговорките, направени за Откритото първенство на Франция:

ролан гарос

„Френската тенис федерация обявява, че възнамерява да позволи на зрителите да присъстват на Откритото първенство на Франция през септември / октомври. Планът е да се запълни 50 - 60% от редовния капацитет. Билетите ще бъдат пуснати в продажба по-късно този месец ” -написа Кристофър Клери.

US Open ще има пълна схема за мачовете на сингъл, но съкратена за двойки. Без смесени двойки и квалификации. А Ролан Гарос има почти всички категории и схеми, включително квалификации и смесени двойки:

ролан гарос

„Ние ще имаме сингъл, двойки, мъже, жени и смесени, както и турнира за хора в инвалидни колички и квалификациите, които са неразделна част от събитието. Единственото нещо, което още не е съвсем ясно, се отнася до таблицата на квалификациите, която може да се съкрати до 96 играчи, а не 128 “- каза директорът на турнира.

С наближаването на турнирите, когато сезонът се рестартира, ще бъде интересно да се види как играчите пътуват и играят толкова по-безопасно.

ролан гарос

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
До 20 000 зрители ще могат да присъстват на Ролан Гарос Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook