Добра възможност за Григор: Вече няма играчи от топ 50 в неговата половина

от в 15:24 на 06.01.2022
Мирела Николова

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров откри с трисетова победа участието си на надпреварата от категория АТР 250 в Мелбърн, като това бе и неговият първи успех на сингъл за годината, постигнат над Факундо Багнис. Липсата на игрова практика си пролича в големи периоди от двубоя, но въпреки това родният ни представител намери начин да обърне развоя на събитията в своя полза и да се спаси от ранно поражение, въпреки че бе на крачка от такова, когато опонентът му сервираше за победата. 

През утрешния ден хасковлията ще се изправи срещу Ботик Ван Де Зандсхулп в опит да намери място в полуфиналната фаза на турнира. Изключително любопитен факт е, че в своята половина на схемата Димитров е най-високоранкираният тенисист, а останалите състезатели, които би могъл да срещне по пътя си към финала, са извън първите 50 на световната ранглиста, и това са Ботик Ван Де Зандсхулп, Хауме Мунар и Максим Креси.

Подобно изчистване на схемата за българина стана факт, след като вторият поставен Райли Опелка, който изглеждаше като най-вероятен противник на нашия сънародник на полуфиналите, бе надигран днес от Максим Креси, а поставените под номер 5 и 8 - съответно Беноа Пер и Макензи Макдоналд, също бяха елиминирани в ранните етапи.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Добра възможност за Григор: Вече няма играчи от топ 50 в неговата половина Мирела Николова
Теми:  
atp | григор димитров | любопитно | мелбърн

Коментари





Следвайте ни в Facebook