Добри новини: Турнирите в Мелбърн се подновяват утре и ще завършат по график

от в 08:08 на 04.02.2021
Калоян Соколов

Крейг Тайли проведе тази сутрин нова пресконфренция, в която даде повече информация с това какво ще се случи с подготвителните турнири преди Откритото първенство на Австралия, след като всички тенисисти отново трябяваше да бъдат изолирани за 24 часа, защото имаше случай на коронавирус в техния хотел. Въпросният заразен не е играч от Тура, а човек от персонала на хотела, което принуди организаторите на тазседмичните надпревари да отменят мачовете в днешния ден, за да тестват състезателите.

Турнирният директор на първия Шлем за сезона обаче успокои, че всички надпревари ще завършат по график и стартът на Аустрелиън Оупън няма да бъде отлаган. Възможно е форматът на събитията да бъде съкратен и вместо трета част да гледаме супер тайбреци, като използването на сетове до четири гейма също е възможна опция. ATP Cup пък ще завърши с един ден по-късно, а жребият за АО беше изместен за петък.

Тайли също така изрази готовност вътрешните кортове да влязат в употреба, ако времето забави твърде много програмата, която ще бъде обновена по-късно днес и това означава, че двубоят на Григор Димитров може да смени часа си на провеждане. Друга важна информация по въпроса е, че българинът ще трябва да изигра още една среща утре при евентуална победа над Попирин, тъй като графикът на Murray River Open закъснява сериозно.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Добри новини: Турнирите в Мелбърн се подновяват утре и ще завършат по график Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън | григор димитров | крейг тайли

Коментари





Следвайте ни в Facebook