Домакините ликуват: Фриц отпусна едва три гейма на 18-годишната сензация на US Open

от в 03:30 на 02.09.2023
Мартин Петков

Тейлър Фриц затвърди отличното си представяне от старта на US Open насам и записа нова разгромна победа на домашния си "мейджър" турнир, с което се класира за осминафиналната фаза. Американецът в днешния си сблъсък имаше задачата да срещне една от големите сензации в Ню Йорк, а именно квалификанта Якуб Меншик, който вчера навърши 18-годишна възраст и макар да впечатли сериозно с участието си в надпреварата, то първата ракета на домакините се оказа твърде висока топка за него и го сломи след едва час и 27 минути на корта - 6:1 6:2 6:0.

По този начин световният номер 9 за първи път от миналогодишния Уимбълдън насам достига до топ 16 на някой от турнирите в Шлема, като в опит да продължи авантюрата си на родна земя и да дебютира в четвъртфиналите на Откритото първенство на САЩ, ще се изправи срещу друга от изненадите в състезанието, в лицето на 21-годишния квалификант Доминик Щрикер, който взе скалпа на Стефанос Циципас.

Стартът на двубоя изглеждаше повече от позитивен за чешкия тийнейджър, след като той загатна, че е способен да се надиграва от основната линия с домакинския представител, предвид факта че държеше топката дълбоко в корта и не позволяваше на фаворита да нанася печеливши удари. Подобен стил на игра обаче се оказа непосилен за поддържане в дългосрочен план от страна на Меншик, чиито грешки зачестиха с течение на времето, докато деветият поставен навлезе в оптималния си ритъм и спечели пет последователни гейма, поздравявайки се с успеха в откриващия сет.

Във втората част събитията на корта до голяма степен бяха аналогични на видяното досега, след като световният номер 206 търсеше разнообразието в играта си и прибегна към излизания на мрежата, което му позволи да спре серията на съперника си, записвайки гейм в актива си. Впоследствие чехът отстоя и второто си подаване за сета, преди Фриц отново да вдигне оборотите с поредица от "бомбени" форхенди в атакуващ план, като изцяло поднови лидерската си позиция на корта и последователно на два пъти отмъкна началния удар на квалификанта, дублирайки аванса си в общия резултат на сблъсъка.

Третата част пък по възможно най-добрия начин онагледи разликата в класите между тийнейджъра и един от скритите фаворити за спечелването на трофея в Ню Йорк, след като уинърите на сметката му се трупаха неспирно и същевременно шансовете за отговор на чеха бяха на практика сведени до нулата. Именно под наложената доминация във всеки един аспект от страна на световния номер 9 протече и целият сет, продължил само 25 минути, преди превъзходството на фаворита да го изведе до 11-ия му пореден спечелен гейм, с което той "върза геврек" на Меншик, за да подпечата триумфа си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакините ликуват: Фриц отпусна едва три гейма на 18-годишната сензация на US Open Мартин Петков
Теми:  
atp | us open | тейлър фриц | якуб меншик

Коментари





Следвайте ни в Facebook