Домакините ликуват: Местна представителка надви миналогодишната финалистка от Уимбълдън!

от в 19:13 на 30.06.2022
Мирела Николова

Каролина Плишкова направи изключително силен рейд до финала на Откритото първенство на Великобритания през миналата година, където бе спряна от Ашли Барти, но през този сезон бе далеч от най-добрата си форма и напусна надпреварата още във втория етап. За радост на домакините, чехкинята бе отстранена от участващата с "уайлд кард" местна представителка Кейти Болтър, която сътвори страхотен обрат с 3:6 7:6(4) 6:4, за да се класира за третия кръг, където я очаква сблъсък с Хармони Тан, отстранила Серина Уилямс на старта.

Началото на срещата бе позитивно за британката, която още в дебютното подаване на съперничката си успя да осъществи пробив, за да поведе с 2:0. Последва обаче драстичен спад в нивото на представителката на домакините, довел до пет поредни гейма в сметката на бившата №1, която благодарение на стабилната си игра от основната линия диктуваше събитията и обърна до 5:2 в своя полза, скоро след което си осигури предимство в резултата.

Вторият сет се разви напълно равностойно, като в средата на частта двете си размениха по 2 пробива, но паритетът в резултата остана непокътнат до 6:6. Имайки подкрепата на цялата публика зад себе си, в последвалия тайбрек Болтър извади на показ най-доброто, на което е способна, за да си гарантира ранен аванс от 4:0 точки, след което не изпусна инициативата и изравни отделните части. 

Третият сет също бе изпълнен с интрига, тъй като всяка една от двете тенисистки успя да разгърне потенциала си и възможности за пробив отсъстваха напълно до 4:4. Тогава обаче британката вдигна оборотите и възползвайки се от напрежението, сковало ръката на противничката, осъществи късен брейк за 5:4, последван от безупречен сервис гейм, с който подпечата крайната победа.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакините ликуват: Местна представителка надви миналогодишната финалистка от Уимбълдън! Мирела Николова
Теми:  
wta | каролина плишкова | кейти боултър | Обзори | уимбълдън

Коментари





Следвайте ни в Facebook