Домакинска радост: Пегула разгроми двукратна шампионка от Шлема и е на 1/4-финал!

от в 20:20 на 05.09.2022
Мирела Николова

Джесика Пегула безспорно прави най-силния си сезон през настоящата година, в хода на която достигна върховото за себе си 7-о място в световната ранглиста и взе участие в два "мейджър" четвъртфинала. Нейният възход продължи с пълна сила и на Откритото първенство на САЩ, където през днешния ден се класира за четвъртфиналната фаза на трети турнир от Големия шлем, след като не остави шансове на двукратната шампионка от Уимбълдън Петра Квитова, надделявайки с безапелационното 6:3 6:2. В битката за място сред четирите най-добри в надпреварата американката ще трябва да премери сили с победителката от сблъсъка между Ига Швьонтек и Юле Нимайер.

Представителката на домакините се нуждаеше от известно време, за да намери своя ритъм на игра, и честите неточности от нейна страна я изправиха пред редица опасности от пробив. Впоследствие обаче тя успя да стабилизира представянето си, което в комбинация със срив в играта на нейната опонентка я изведе до реализирането на два пробива и четири поредни гейма в нейната сметка, донесли ѝ предимство в отделните части.

Вторият сет стартира оптимистично за Квитова, която съумя да се възползва от спада в концентрацията на съперничката си, за да поведе с брейк още на старта - 2:0. Това обаче бяха последните ѝ силни минути в двубоя, тъй като оттам насетне тя отново влезе в изключително лоша серия и грешките ѝ се множаха една след друга, което ѝ костваше загубата на всичките следващи шест гейма, осигурили на Пегула място в четвъртфиналите.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Домакинска радост: Пегула разгроми двукратна шампионка от Шлема и е на 1/4-финал! Мирела Николова
Теми:  
us open 2022 | wta | джесика пегула | Обзори | петра квитова

Коментари





Следвайте ни в Facebook