Доминатора: Супер горд съм - Надал е най-добрият на клей (видео)

от в 21:40 на 27.04.2019
Георги Христов

Доминик Тийм изрази своето задоволство от победата срещу Рафаел Надал в полуфиналите на АТР 500 турнира в Барселона. Австриецът се наложи с 6:4, 6:4 срещу 11-кратния шампион в каталунската столица.

За Доминатора това бе четвърта победа на червени кортове срещу Надал, който не бе губил в тази фаза на състезанието в Каталуния.

Така само Доминик Тийм и Новак Джокович имат по четири победи на клей срещу Надал.

"Супер горд съм, че го надиграх, защото той е най-добрият играч в историята на тази настилка. Винаги е много специално да го надиграеш на клей. Винаги сме правили страхотни мачове в миналото. Бях на високо ниво днес и имах повече късмет, за да стигна до успеха," заяви Тийм.

Самият Тийм предстои да се изправи срещу Данил Медведев в спор за третата си АТР 500 титла в кариерата след Акапулко и Рио. Медведев пък се справи с Кей Нишикори с 6:4, 3:6, 7:5.

"Това е турнир с толкова традиции. Насладих се на финалите в последните две години и сега искам да направя още една крачка утре. Но смятам, че Данил е в най-добрата форма в своята кариера. Като погледна имената, които са печелили тук, то определено искам да се наредя сред тях," каза още Тийм.

Днес Тийм спря серията на Рафа Надал от 18 поредни победи, която датираше от 2015, когато загуби от Фабио Фонини.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Доминатора: Супер горд съм - Надал е най-добрият на клей (видео) Георги Христов
Теми:  
барселона | доминик тийм | рафаел надал | тенис | тенис бг | тенис новини | тенис турнир в барселона

Коментари





Следвайте ни в Facebook