Доминацията на Тайхман няма край - надигра без никакви колебания и Плишкова

от в 00:38 на 22.08.2021
Диана Андреева

Жил Тайхман се поздрави със своята пета топ 10 победа и се класира за финала на WTA Мастърс 1000 турнира в Синсинати! Швейцарецката надигра намиращата се в страхотна форма Каролина Плишкова без никакви колебания и заслужи своето място в заключителния етап на надпреварата. Успехът й дойде след комфортното 6:2 6:4 за малко под 90 минути игра, а с това тя се приближи едва на една крачка от най-голямото постижение в професионалната й кариера до момента - трофей на най-високото WTA ниво. 

Пътят до финала далеч не беше лесен за 24-годишната Тайхман, тъй като тя трябваше да се справи със световната номер две Наоми Осака, със златната медалистка от Олимпийските игри в Токио Белинда Бенчич, както и с вицешампионката на Уимбълдън Каролина Плишкова. Но заслужено участващата с уайлдкард швейцарецка продължава напред, тъй като играе най-добрия си тенис до момента на голяма сцена. 

Началните минути бяха трудни и за двете състезателки. Те подхождаха с несигурност към случващото се на корта и залагаха повече на дефанзивната игра. Тайхман обаче първа взе решение да бъде по-агресивна и това даде мигновен резултат. Швейцарецката успя да реализира пробив, а ведната след това удвои аванса си и изпрати първия сет на сметката си. 

Втората част бе далеч по-ингригуваща. Двете тенисистки навлизаха в продължителни размени от дъното на корта, които по-често бяха контролирани спрямо темпото на Плишкова. Чехкинята играеше далеч по-уверено спрямо откриващия сет, но не съумя да спре устремената Тайхман. Световната номер 65 не се поддаде на разочарованието, че допусна мигновен рибрейк за 4:4, ами реализира нов пробив, благодарение на който впоследствие и сложи край на мача в своя полза. 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминацията на Тайхман няма край - надигра без никакви колебания и Плишкова Диана Андреева
Теми:  
жил тайхман | каролина плишкова | тенис турнир в синсинати

Коментари





Следвайте ни в Facebook