Доминик Тийм пред Tennis.bg за най-тежкия си опонент и нагласата преди Ролан Гарос

от в 16:44 на 28.05.2021
Мирела Николова

Доминик Тийм е сред фаворитите на всеки един клей турнир, в който участва, а Ролан Гарос също не прави изключение. Австриецът достигна финала на Откритото първенство на Франция през 2018 и 2019 г., където отстъпи на Рафаел Надал, а в свои интервюта многократно е заявявал, че именно "Купата на мускетарите" е неговата основна цел. Преди началото на втората надпревара от Големия шлем за годината Доминик даде пресконференция, на която отговори и на два въпроса, зададени от нашия екип: 

Попадна в долната част на схемата, където никой от Голямата тройка не фигурира. Това оказва ли някакво влияние върху нагласата ти и дава ли ти допълнителна увереност, че можеш да достигнеш напред в турнира?

- Не бих казал. Преди години щях да бъда щастлив в този случай. Поради нагласата, с която пристигам в Париж, и имайки предвид начина, по който играх през последните седмици, единственото, върху което трябва да се фокусирам, са двубоите ми в първите кръгове. Не трябва изобщо да мисля относно това кой е в моята четвъртина или половина. Знам, че всички от Голямата тройка са в една и съща половина - Роджър и Новак дори са в една четвъртина, но за мен това няма значение. Фокусът ми е изцяло върху откриващите мачове. 

Ти беше един от първите, които успяха да прекъснат пълната доминация на Голямата тройка. Срещу кого от тях ти е най-трудно да играеш и защо?

- Мисля, че и тримата са изключително тежки противници. Всеки един от тях има своя любима настилка, но моето мнение е, че да играеш срещу Рафаел Надал на Корт "Филип Шатрие", е най-голямото предизвикателство и смело мога да кажа, че това е сред най-трудните неща не само в тениса, но и в спорта като цяло. Победа над Рафа на Ролан Гарос, при положение че има зад гърба си невероятните 102 изиграни мача тук, е едно от най-големите постижения за всеки един спортист. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм пред Tennis.bg за най-тежкия си опонент и нагласата преди Ролан Гарос Мирела Николова
Теми:  
atp | голямата тройка | доминик тийм | интервю | любопитно | Пресконференции | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook