Доминик Тийм срещу Александър Зверев - анализ, коефициeнти и очаквания

от в 11:13 на 30.01.2020
Tennis.bg

Доминик Тийм и Александър Зверев ще имат възможността да определят втория финалист на Australian Open. достигането до полуфиналите тук е рекордно постижение и за двамата, но също и златен шанс за достигане на титла от шлема. Доминаторът води с 6:2 победи в мачовете им помежду, повечето от които обаче са били на клей. В трите им досегашни двубоя на твърда настилка балансът е 2:1 в полза отново на австриеца, като последният от тези успехи дойде в края на миналата година, по време на ATP финалите в Лондон.

Тийм е изключително солиден зад основната линия

Доминик Тийм имаше известни проблеми в началото на турнира, като още във втори кръг му се наложи да играе пет сета срещу квалификант. Всеки следващ мач за него обаче беше все по-успешен. На осминафиналите той прегази Гаел Монфис, за да дойде и дългоочаквания сблъсък с Рафаел Надал, спечелен от австриеца с 3:1 сета и то с изключителна игра. Доминаторът не се притесняваше от дългите разигравания, показвайки феноменална защита и снаряди далеч зад основната линия, а това е универсално оръжие срещу всеки съперник.

Зверев е загубил само един сет в турнира

Пътят на Зверев дотук в надпреварата беше още по-впечатляващ, като в първите си четири срещи той не загуби нито един сет, преминавайки безпроблемно и в намиращия се в супер форма Рубльов. На четвъртфиналите германецът се изправи срещу Стан Вавринка, който тъкмо беше победил един от фаворитите - Данил Медведев. Зверев загуби първия сет, но след това беше безкомпромисен и на бърза ръка записа три поредни сета на сметката си, за да си осигури първи полуфинал в кариерата си на турнир от Големия шлем. Представянето на германеца е дори изненадващо добро на фона на изявите му по време на ATP къп, където той безславно загуби и трите си изиграни срещи на сингъл.

Тийм влиза в ролята на лек фаворит за победата

Водещите букмейкъри дават предимство на Доминик Тийм, дължащо се, както на по-доброто представяне в преките мачове, така и на факта, че отстрани Рафаел Надал. Коефициентът за негова победа е 1.50, докато шансовете на Зверев се оценяват на 2.62. Двамата обаче се намират в подем и трудно може да си представим, че срещата ще се реши в три сета. Точно заради това, насочваме вниманието ви към залог за четири изиграни сета, където ставката е 2.62, като тук не сте обременени да познаете победителят в мача.

Вземете до 100лв бонус за залози от tennis.bg през този линк


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм срещу Александър Зверев - анализ, коефициeнти и очаквания Tennis.bg

Коментари





Следвайте ни в Facebook