Доминик Тийм за карантината: Всеки е знаел с какво се захваща

от в 00:00 на 22.01.2021
Тея Кръстева

Австрийският тенисист Доминик Тийм беше гост в подкаста на Eurosport "Das Gelbe vom Ball" и проведе разговор с Матиас Щах и ​​Борис Бекер за карантинните условия на Australian Open.

Заедно с Джокович и Надал Тийм провежда своята подготовка за надпреварата в Аделаида. Топ тенисистът коментира положението на 72-мата състезатели, които са подложени на пълна карантина, и го определи като несправедливо спрямо останалите. Въпреки това, ако зависеше от него, той не би отменил Големия шлем.

... относно справянето с текущата ситуация, свързана с COVID-19:
"Това са луди времена, но ние, тенисистите, знаехме какво ни очаква [...] В Австралия правилата са по-строги, но това е разбираемо. Ситуацията в страната с коронавирус е почти овладяна и австралийците искат да предотвратят повторно избухване на заразата. Можем да тренираме около два часа на ден и да излизаме около четири. Останалото време прекарваме в хотела. "

... относно строго карантинираните 72-ма играчи:
"Ако трябва да съм честен, ситуацията с тях е много "горчива". Те със сигурност ще бъдат в неизгодно положение спрямо останалите за Australian Open, това е ясно. Има още девет дни до старта на надпреварата, но за разлика от останалите, проблемът пред тях е огромен, защото не могат да тренират нормално. Няма нужда въобще да се обсъжда. Много неприятно се стекоха обстоятелствата за тях и аз много съжалявам за това. Но, разбира се, всеки един от нас знаеше с какво се захваща. Тенис Австралия направи всичко, за да се проведе турнирът и това е голямо постижение за всички нас."

Цялото интервю може да прочетете тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм за карантината: Всеки е знаел с какво се захваща Тея Кръстева
Теми:  
доминик тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook