Доминик Тийм надделя над Мунар и продължава напред

от в 22:21 на 01.09.2020
Диана Андреева


След като разочарова всички с предсатвянето си на W&S Open днес Доминик Тийм показа стабилна игра, благодарение на която се наложи над Хауме Мунар, който се отказа след края на втория сет.

В първия си двубой на US Open австриецът не беше в блестяща форма, но все пак беше по-стабилния играч и поведе с 7:6(6) 6:3, преди неговия опонент да се откаже от срещата.

Доминик

В първата част нещата започнаха равностойно, но в петия гейм Мунар срещна доста трудности на сервис и след като преминаха през три дюса, Доминик излезна напред с пробив. Авансът на австриеца се запази до последно, само че сервирайки за сета, ръката на Доминик се стегна и резултатът беше изравнен.

Така двубоят достигна до тайбрек, в който Тийм от рано поведе. Австриецът излезна напред с 5:1, а впоследствие и с 6:4, но отново показа, че е много податлив във важните моменти, допускайки резултата да се изравни. Все пак световният номер три показа, че не случайно е толкова напред в ранглистата, като спечели решаващия дълъг гейм с 8:6.



Във втората част везната се наклони в полза на Доминик още от началото, тъй като той излезна напред с пробив. Той умело комбинираше дъбоки и мощни удари от дъното на корта с прецизни излизания на мрежата. Въпреки че резултатът отново се изравни, силите на Мунар не стигнаха за повече и той отстъпи с 6:3 и напусна корта поради контузия, породена от падането му по-рано в мача.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм надделя над Мунар и продължава напред Диана Андреева

Коментари





Следвайте ни в Facebook