Доминик Тийм обяви завръщането си: Ваксиниран съм и готов да се състезавам

от в 20:27 на 02.11.2021
Владислав Риждов

Доминик Тийм определено преживя една от най-разочароващата си кампания в Тура в своята кариера до момента. Австриецът достигна до осминафиналите на Аустрелиън Оупън, където бе спрян от първата ни ракета Григор Димитров, преди да претърпи ранни отпадания в Доха и Дубай. Последва полуфинал на Мастърса в Мадрид, а след това бившият номер 3 претърпя нов крах, допускайки обрат от 2:0 сета в първия кръг на Ролан Гарос. Шампионът от US Open стартира сезона си на трева по обещаващ начин. В откриващия си мач на турнира в Майорка Тийм доминираше над французина Адриан Манарино и бе на гейм от спечелването на първия сет, водейки с 5:2, когато получи контузия в китката, която тотално преобърна целия му сезон и го извади извън кортовете за дълго време. За щастие настоящият №12 се размина с операция, а по-рано днес съобщи обнадеждаващи новини относно своето състояние и обяви кога ще се завърне на корта:

"Много се радвам да обявя, че възстановяването ми върви добре. Скенерът, който направих днес, показа, че травмата на китката ми се е подобрила значително. Преди няколко седмици започнах да играя с меки топки и постепенно започнах да играя с нормални топки. Моят екип и аз силно вярваме, че ще мога да се завърна към турнирите по-късно през тази година. Ще се завърна игра през декември, като ще играя на Mubadalah World Tennis Championship в Дубай - с цел да се завърна в Тура за Аустрелиън Оупън 2022. Излишно е да казвам, че ми е нужна ваксина за да играя на двете събития, а в моя случай вече съм ваксиниран. Последно, но не по важност, бих искал да благодаря на всички мои фенове, които ме подкрепяха през последните няколко месеца и нямам търпение отново да се завърна на корта", написа Тийм в своя профил в Instagram.

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Dominic Thiem (@domithiem)


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм обяви завръщането си: Ваксиниран съм и готов да се състезавам Владислав Риждов
Теми:  
australian open | mubadala world tennis championship | доминик тийм | любопитно | открито първенство на австралия | Тийм

Коментари





Следвайте ни в Facebook