Доминик Тийм за раздялата с Томас Мустер

от в 09:05 на 27.05.2020
Анисия Стоева



Периодът между 2019-2020 беше труден за Доминик Тийм по отношение на треньорите му. Първо, той се раздели с Гюнтер Брезник след 17-годишно сътрудничество. След това пътищата им с Томас Мустер също се разминаха, след само няколко седмично партньорство.

Раздялата с Гюнтер Брезник не беше приятна за Доминик. Тийм работи заедно с Гюнтер в продължение на 17-18 години, като именно това е и причината да не се разделиха по най-добрия начин. И двамата излязоха с изявления един срещу друг и изглежда, че все още не са възстановили добрите си отношения.

В скорошно интервю за ''Der Standard'' Доминик говори по този проблем. Той се поколеба и каза само: ,, Моля за вашето разбиране, но не искам да разговарям по тази тема в този момент''.

тийм

По-нататък Тийм беше попитан и за раздялата му с Томас Мустер. Пътищата на двамата се разминаха, но запазиха добрите си отношения, и поради тази причина Доминик нямаше против да сподели: ,, Всичко щеше да си бъде същото и ако не бяхме опитвали да работим заедно. Не съжалявам, със сигурност си струваше опитът, той е австрийската тенис легенда. Просто не проработи, нямаше драма. Не исках да проточвам и затова се разделихме по време на Откритото първенство на Австралия."

тийм

Понастоящем австриецът работи с Николас Масу, който много му помогна, като значително подобри играта му на твърди кортове. В сътрудничеството си с Масу, Тийм достигна и първия си финал на Откритото първенство на Австралия и се доближи до титлата, но загуби от Новак Джокович в петсетов трилър.

Тийм се доближава изключително много до първата си титла от Шлема. Тя може да бъде на Ролан Гарос, където Доминик беше финалист два пъти, или на Откритото първенство на  Австралия. Пожелаваме му успех и скоро да се поздрави с титла от Големия Шлем.

тийм

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Доминик Тийм за раздялата с Томас Мустер Анисия Стоева

Коментари





Следвайте ни в Facebook