Мустер обвини новото поколение за доминацията на голямата тройка

от в 13:58 на 29.07.2019
В
Томас Мустер коментира в наскорошно интервю потенциала на сънародника си Доминик Тийм, както и доминацията на голямата тройка. "Доминик със сигурност може да спечели трофей от шлема. Определено има най-добри шансове в Париж. Смятам, че Тийм има още доста години в които да стори това, защото най-великите вече са в края на кариерата си. Това, което топ 3 правят през последното десетилетие е феноменално, но също така е голям провал за младите тенисисти. Джокович например отсъства около година и половина, а след това отново набързо пое водачеството в ранглистата, Федерер пък играе в минимално количество надпревари и пак е на върха. Това никога нямаше да бъде възможно да се случи в миналото, ала тази ера вече е към края си и играчите извън топ 10 трябва да се възползват от възможността си".



Бившият номер едно сподели, че му липсва по-голямото шоу в спорта, което се е загубило заради твърде преекспонираната политическа коректност. Мустер иска да вижда тенисистите от време на време да си разменят по някоя остра реплика, тъй като това е освежаващо. Австриецът е на мнение, че съперничествата вече са останали само на корта, а за това са виновни спонсорите.



Големият шампион от близкото минало разкри също така, че новите му страсти са земеделието и дизайна. "В последните два месеца не правя нищо друго освен да се занимавам с моята градина. Това е наистина голяма градина, където постоянно трябва да подкастряш дръвчетата. Моят живот е съвсем прост, защото нямам нужда от повече, за да бъда щастлив. Аз съм от тези късметлии, които не отговарят постоянно на имейли, а ако ми се наложи да го правя, то често изпадам в стресови ситуации".



 

 

 

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Мустер обвини новото поколение за доминацията на голямата тройка В

Коментари





Следвайте ни в Facebook