Достоен пример: Циципас зарадва останалите без дом граждани на град в Крит

от в 18:39 на 07.12.2021
Диана Андреева

Тенисът безспорно е един от любимите спортове по света през последните десетилетия. Именно затова често пъти "добрините", които играчите вършат, почти никога не остават незабелязани от медиите. Такъв е и случаят със Стефанос Циципас. По време на своята почивка, световният номер четири взе решение да донесе усмивки на лицата на малки деца, пострадали през септември от разстърсващите земетресения на остров Крит. 

Гръцкият състезател отдели време, за да може да зарадва децата в град Аркалохори. Земетресението с магнитуд от 5,8 по скалата на Рихтер, разруши стотици къщи през септември и остави хиляди хора бездомни по улиците на острова. Именно заради това Циципас прекара време с местното население - те играха футбол, тенис, както и си поговориха. 

В момента Стефанос се възстановява от операция на лакътя, която го извади от игра в хода на заключителния турнир от календара на ATP - Nitto ATP Finals. Изглежда, че предсезонната подготовка на гърка върви по план, защото той е заявил участие както на ATP Cup, така и на Australian Open. Но в случай, че той не успее да навлезе във форма за началото на 2022-а, нова ще означава, че Гърция ще напуснат отборната надпревара в Сидни и ще освободи място, което ще бъде заето не от кого да е, ами от България.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Достоен пример: Циципас зарадва останалите без дом граждани на град в Крит Диана Андреева
Теми:  
стефанос циципас | циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook