Драма до последно: Непримирим Руне спаси 3 мачбола и пречупи Вавринка на старта в Париж!

от в 00:52 на 02.11.2022
Мирела Николова

Холгер Руне не спира да впечатлява с изявите си през последните три седмици, през които достигна до цели три поредни финала. На старта на Мастърса в Париж обаче младият датчанин бе изправен пред трудно изпитание в лицето на Стан Вавринка, който все повече започва да възвръща нивото си, на което бяхме свикнали да го виждаме преди години. Швейцарецът успя да затрудни 19-годишния си опонент, като дори на три пъти се намираше на точка от победата, но в крайна сметка тийнейджърът показа характер и съумя да обърне нещата в своя полза, за да излезе като победител след 4:6 7:5 7:6(3). Така той продължава към втория етап, където го очаква среща със световния №10 Хуберт Хуркач.

Двубоят стартира равностойно, като всеки от двамата успяваше да извлече максималното от началния си удар, чрез който да вземе преимущество в разиграването. Сервиращите печелеха подаванията си без затруднения до 4:4, но в десетия гейм скандинавецът позволи нервното напрежение да го завладее и допусна серия от непредизвикани грешки, от което трикратният шампион от Шлема не пропусна да се възползва, за да излезе напред в общия резултат.

 Още в самото начало на втория сет обаче датчанинът пое нещата в свои ръце и след няколко отлично изградени офанзиви реализира пробив, донесъл му преднина от 2:0. Печелившите удари от ракетата на Руне не спираха да се множат, поради което авансът му скоро набъбна до 4:2. Тогава обаче последва драстичен спад в нивото на тийнейджъра, който загуби следващите три гейма и дори бе изправен пред два мачбола. С помощта на два отлични сервиса норвежецът успя да елиминира опасностите, с което възвърна загубеното си самочувствие и гейм по-късно на свой ред осъществи пробив, който този път реши сета в негова полза.

В третата част младокът продължи да налага агресивния си стил на игра и благодарение на мощните си удари съумяваше да си създаде удобна позиция за пласиране на уинър. От своя страна, Вавринка често търсеше пътя напред към мрежата, като по този начин не позволяваше да се стига до продължителна размяна на удари от дъното на корта, където в по-голямата част от случаите успехът бе за Руне. Възможности за пробив напълно отсъстваха до 6:5 в полза на бившия №3, който в ответното подаване на противника достигна до трети мачбол, но тийнейджърът отново показа характер и успя да вкара мача в решителен тайбрек. Там той взе преднина в точките от самото начало след безапелационен минаващ удар от бекхенд, като впоследствие не допусна спад в концентрацията си нито за момент и успя да се поздрави с крайната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Драма до последно: Непримирим Руне спаси 3 мачбола и пречупи Вавринка на старта в Париж! Мирела Николова
Теми:  
atp | Обзори | париж-берси 2022 | Стан Вавринка | холгер руне

Коментари





Следвайте ни в Facebook