Дрейпър след мача с Надал: Не исках да се откажа, защото ще отнема от радостта на противника

от в 20:33 на 16.01.2023
Мартин Петков

Тазгодишното издание на Откритото първенство на Австралия вече е в ход, след като през днешния ден беше даден старта на първата "мейджър" надпревара за сезона и по-специално в случая беше, че също така разполагахме с възможността да проследим началото на кампанията в Мелбърн на защитаващия шампион Рафаел Надал. Испанецът изтегли една от "късите клечки" за откриващия си мач в турнира в лицето на представителя на следващата генерация Джак Дрейпър, който беше крайно мотивиран да се докаже на най-голямата сцена в тениса срещу самия рекордьор по титли от Големия шлем.

Сблъсъкът между двамата левичари представляваше същинска близо 4-часова епика, в която обаче тялото на британеца не издържа на физическото натоварване в съревнованието с Матадора, при което световният номер 38 крампира многократно във втората половина от двубоя, докато Рафа остана на висота и се поздрави с първи успех, дошъл в четири сега, по пътя към защита на отличието си в Мелбърн. В моментите след края на срещата един от известните британски журналисти Джеймс Грей сподели в своя акаунт в социалната мрежа Twitter, че е попитал сънародника си Дрейпър защо не се е отказал в заключителната част, когато 21-годишният тенисист се намираше в безнадеждно положение и тотално беше капитулирал пред крампите, на което последвалият отговор на младежа несъмнено е повече от достоен за уважение:

"На мнението съм, че ако губиш с примерно 3:1 или дори 2:1 в четвъртия сет, след като вече са отминали три часа и половина от мача, то противникът трябва да е работил повече от усилено, за да се намира в тази печеливша позиция. С течение на времето се научих да не се оттеглям от двубоите си, намирайки се в подобна ситуация, след като съперниците ми така или иначе по всяка вероятност ще спечелят. Дори и да изпитвам много болка, просто издържам до края на мача и го оставям да спечели по начина, по който трябва. В противен случай ти се отказваш, та каквото и да става... просто довършете двубоя си." - споделя британецът, който с представянето си през днешния ден безспорно си спечели симпатиите на мнозина любители на тениса.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дрейпър след мача с Надал: Не исках да се откажа, защото ще отнема от радостта на противника Мартин Петков
Теми:  
australian open | джак дрейпър | интервю | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook