Дубай: Двукратна шампионка от Шлема е аут още на старта, Свитолина с уверено начало

от в 16:32 на 15.02.2022
Мирела Николова

След като по-рано през днешния ден Паула Бадоса напусна WTA 500 надпреварата в Дубай още след първия си мач, двукратната носителка на титли от Големия шлем Виктория Азаренка последва съдбата ѝ. Съперничка на беларускинята бе младата надежда на Русия в лицето на Вероника Кудерметова, която превъзхождаше бившата №1 във всеки аспект от играта и без да изпита каквито и да е колебания, се класира за втория кръг на турнира след 6:3 6:4, като в следващия си двубой очаква победителката от срещата между миналогодишната шампионка Гарбине Мугуруса и квалификантката Катерина Синякова.

Рускинята стартира сблъсъка на високи обороти и благодарение на отлично пласираните си сервиси не оставяше шансове на противничката си да достигне до възможности за пробив. Кудерметова бе изключително стабилна от основната линия, докато Азаренка не успяваше да намери своя ритъм на игра и допусна серия от непредизвикани грешки, довели до инкасирането на брейк за 3:1. Световната №31 продължи доминацията си на корта и безпроблемно опази преднината си, за да запише откриваща част на своята сметка.

Във втория сет Азаренка стабилизира значително представянето си и резултатът се развиваше напълно равностойно до 3:3, когато Кудерметова се възползва от моментния спад в нивото на начален удар на опонентката и осъществи пробив, който впоследствие се оказа решителен за изхода на двубоя в полза на рускинята.

В друга среща от днешната програма в Катар двукратната шампионка Елина Свитолина се завърна с безупречна победа, след като наложи волята си над участващата с "уайлд кард" Маяр Шериф с рутинното 6:2 6:3, за да достигне до втория етап на надпреварата, където ще се изправи срещу Жил Тайхман.

Още от самото начало на двубоя световната №15 диктуваше разиграванията и често предизвикваше пропуски от ракетата на египтянката, заради които се стигна до два пробива в сметката на Свитолина, вторият от които окончателно сложи точка на дебютната част. Устремът на украинката продължи и в следващия сет, когато Елина набързо поведе с 4:0, а оттам насетне бе само въпрос на време да приключи срещата.

 

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дубай: Двукратна шампионка от Шлема е аут още на старта, Свитолина с уверено начало Мирела Николова
Теми:  
wta | вероника кудерметова | виктория азаренка | дубай | елина свитолина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook