Дубай: Мъри - Шаповалов на старта; Медведев и Рубльов с трудни първи съперници (жребий)

от в 06:46 на 26.02.2024
Мартин Петков

В последната седмица преди да бъде поставено началото на "Слънчевия дубъл", формиращ се от Мастърсите в Индиън Уелс и в Маями, по традиция място в календара на АТР Тура заемат надпреварите от категория АТР 500 в Акапулко и в Дубай. Настоящото издание на турнира в Близкия изток пък по всичко личи, че няма да се разграничи от предишни години и отново ще ни предложи гаранция за зрелищен тенис в арабската страна, като жребият за състезанието сам по себе си обещава това, предоставяйки сблъсъци от типа Анди Мъри - Денис Шаповалов още на старта, а сега нека разгледаме в по-големи детайли пътя до титлата на част от фаворитите.

Схемата се оглавява от защитаващия шампион Даниил Медведев, който ще стартира кампанията си с наглед непредсказуем тест в лицето на сънародника си Александър Шевченко, намиращ се в страхотна форма напоследък, преди при потенциален успех в откриващия си мач да си осигури среща с един измежду Сумит Нагал и Лоренцо Сонего във втория етап. На четвъртфиналите за руснака предстои пък евентуален двубой с победителя от дуела между Борна Чорич и 18-годишния Якуб Меншик, докато тази част от схемата в спор за място в дуела за титлата се събира с четвъртината, която безспорно е най-оспорвана и бива предвождана от третия поставен Хуберт Хуркач, чието основно препятствие по пътя към полуфиналите се явяват победителят от секцията, събрала Уго Юмбер, Гаел Монфис, Анди Мъри и Денис Шаповалов.

Водач на долната половина пък е Андрей Рубльов, който ще открие участието си с мач срещу Жижен Жанг, преди във втория кръг да премери сили отново с Лоренцо Музети или изненадата от Аустрелиън Оупън и квалификант Артур Казо. Впоследствие пред руснака се разкрива потенциален сблъсък навярно с шестия поставен Адриан Манарино, докато за място на финала в надпреварата ще му се наложи да спори по всяка вероятност с някого измежду Александър Бублик и шампиона в Доха, както и негов сънародник Карен Хачанов.

Пълния изглед на жребия за АТР 500 турнира в Дубай можете да разгледате тук:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Дубай: Мъри - Шаповалов на старта; Медведев и Рубльов с трудни първи съперници (жребий) Мартин Петков
Теми:  
atp | анди мъри | андрей рубльов | гаел монфис | даниил медведев | денис шаповалов | дубай | жребий | хуберт хуркач | якуб меншик

Коментари





Следвайте ни в Facebook